Εστατόρια και μπαρ έσπασαν το lockdown: θαμώνες χωρίς μάσκες έδιωξαν την αστυνομία

Εστατόρια και μπαρ έσπασαν το lockdown: θαμώνες χωρίς μάσκες έδιωξαν την αστυνομία

Ο λόγος για την Ιταλία, όπου την Παρασκευή επεκτάθηκαν οι περιορισμοί για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο πρωθυπουργός Τζιουζέπε Κόντε επέβαλλε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 μέχρι τις 5 π.μ. έως τον Μάρτιο και απαγόρευσε τα ταξίδια μεταξύ των 20 περιοχών της Ιταλίας έως τις 15 Φεβρουαρίου. Για τις περιοχές της χώρας που βρίσκονται σε «πορτοκαλί» ή «κόκκινες» ζώνες, μάλιστα, τα μπαρ και τα εστιατόρια περιορίζονται μόνο στην εξυπηρέτηση με take-away.

Ωστόσο, οι επιχειρηματίες της εστίασης δεν πήραν με καλό μάτι τα νέα μέτρα. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οργανώθηκε κίνημα αντίδρασης με το hashtag #IoApro (μτφ. Εγώ Ανοίγω), και οι ιδιοκτήτες άνοιξαν τις πόρτες τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ιταλικού RT, τα περισσότερα μπαρ και εστιατόρια δεν ήταν προκλητικά ανοιχτά, ενώ κάποιοι έμειναν ανοιχτοί λίγο μετά τις 18:00, οπότε ο νόμος ορίζει ότι πρέπει να κλείνουν τα καταστήματα. Μάλιστα, ενώ  προβλεπόταν να συμμετάσχουν 50.000 εστιάτορες στο κίνημα, τα τοπικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για πολύ μικρότερη συμμετοχή.

Ωστόσο, σε μια παμπ της Φλωρεντίας οι θαμώνες ήταν πολλοί και χωρίς μάσκα ενώ εμπόδισαν την αστυνομία να μπει στο μαγαζί. Παρόμοια φαινόμενα παρατηρήθηκαν και σε άλλα καταστήματα, όπου οι πελάτες ήπιαν, έφαγαν και τραγούδησαν μέχρι αργά χωρίς να τηρούν τα μέτρα.

Δεν την γλίτωσαν, όμως, όλοι τόσο... φθηνά. Σε τουλάχιστον ένα εστιατόριο στη Φλωρεντία, επιβλήθηκαν πρόστιμα σε εννέα άτομα και ο ιδιοκτήτης αναγκάστηκε να κλείσει εντελώς για μια εβδομάδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v