Δασκάλα κατηγορεί τους γονείς για την κακή συμπεριφορά των μαθητών της και προκαλεί αντιδράσεις

Δασκάλα κατηγορεί τους γονείς για την κακή συμπεριφορά των μαθητών της και προκαλεί αντιδράσεις

Η ανάρτηση μιας εκπαιδευτικού από την Αμερική άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου και προκάλεσε διαμάχη ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και γονείς. Τα λόγια της έκρυβαν πικρία και παράπονο, αλλά οι γονείς που την διάβασαν αντέδρασαν έντονα και με θυμό. Πολύ γρήγορα, το ποστ έγινε viral και οι συζήτηση για το αν ευθύνονται οι γονείς ή οι εκπαιδευτικοί για την κακή συμπεριφορά των μαθητών, πήρε φωτιά.

Μετά την απαίσια εμπειρία της ως δασκάλα, η Julie Marburger έγραψε πως κάθε εβδομάδα στέλνει στους γονείς τις καρτέλες προόδου των παιδιών τους, στις οποίες φαίνεται πως οι μισοί μαθητές της πάνε στο σχολείο αδιάβαστοι. Αυτό, όμως, δεν φαίνεται να συγκινεί ή να ενδιαφέρει τους γονείς. 

Παρόλα αυτά, δέχεται τηλεφωνήματα και email διαμαρτυρίας από τους γονείς για τους κακούς βαθμούς των παιδιών τους, κι αυτό την απογοητεύει και την εξοργίζει. 

«Σήμερα έφυγα νωρίτερα από τη δουλειά εξαιτίας ενός περιστατικού που με καταρράκωσε συναισθηματικά. Έχω ήδη αποφασίσει να παρατήσω τη διδασκαλία μόλις τελειώσει η σχολική χρονιά, αλλά δεν ξέρω αν θα αντέξω μέχρι τότε. Οι γονείς δεν δείχνουν κανέναν σεβασμό στην εκπαιδευτική διαδικασία, και τα παιδιά είναι ακόμα χειρότερα. Φαίνεται πως ό,τι κι αν κάνει το σχολείο, κανείς ποτέ δεν είναι ευχαριστημένος πράγμα που δεν αφήνει άλλη επιλογή από το να παρατήσω αυτό για το οποίο με προσέλαβαν: να διδάξω παιδιά».

Συνεχίζοντας την ανάρτησή της, έριξε ευθύνες στους γονείς για τη συμπεριφορά των μαθητών στην τάξη: «Οι γονείς πρέπει να σταματήσουν να κακομαθαίνουν τα παιδιά και να τους επιτρέπουν τα πάντα. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που σύντομα θα εξαπλωθεί στην κοινωνία σαν πυρκαγιά. Δεν είναι δίκαιο ούτε για την κοινωνία, ούτε και για τα ίδια τα παιδιά να τους μαθαίνουμε πως όλα επιτρέπονται. Δεν θα τα οδηγήσει αυτ΄στην επιτυχία και την ευτυχία». 

Η δασκάλα, συνόδευσε την ανάρτησή της με φωτογραφίες που αποδεικνύουν πόσο ασεβή και ζωηρά είναι τα παιδιά στην τάξη της, λέγοντας πως η διδασκαλία είναι το μόνο επάγγελμα στο οποίο κάποιος βάζει όλη την ενέργεια και την αγάπη του, και παίρνει πίσω τόσες προσβολές και αχαριστία. 

Ελεύθερη μετάφραση από tiffytaffy.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v