Δερμιτζάκης: «Τραγικό να μιλάμε για σκι και εκκλησίες αντί για σχολεία»

Δερμιτζάκης: «Τραγικό να μιλάμε για σκι και εκκλησίες αντί για σχολεία»

Ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης μίλησε σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, αναφέροντας μεταξύ άλλων την πιθανότητα μεταλλάξεων του κορονοϊού, τους εμβολιασμούς αλλά και το άνοιγμα διάφορων δραστηριοτήτων αντί για τα σχολεία. Συγκεκριμένα είπε: 

Πρέπει να παρακολουθούμε τις μεταλλάξεις του ιού

«Δεν νομίζω ότι αυτή την στιγμή έχουμε κάτι να ανησυχούμε συγκεκριμένα αλλά πρέπει να ανησυχούμε γενικότερα για το γεγονός ότι υπάρχουν εμβολιασμοί σε περίοδο με πολλά κρούσματα. Επομένως πρέπει να φτιαχτούν και να συνεχιστούν προγράμματα παρακολούθησης αυτών των μεταλλάξεων, όχι μόνο αυτών που ξέρουμε αλλά και καινούργιων παγκόσμια ώστε να προλάβουμε πιθανότητα εάν εμφανιστεί ένα τέτοιο στέλεχος σε σχέση με τα εμβόλια να μπορούμε να το περιορίσουμε γρηγορότερα».

Προτεραιότητα έχει το άνοιγμα Γυμνασίων – Λυκείων

Σύμφωνα με τον καθηγητή «προτεραιότητα είναι το άνοιγμα των σχολείων εννοείται. Τα σχολεία είναι σημαντικό στοιχείο για την πορεία των παιδιών. Δεν μπορούν να χάσουν δύο χρονιές. Αν θα ανοίξουν αυτή ή την επόμενη Δευτέρα είναι ένα τεχνικό θέμα. Το γεγονός ότι άνοιξαν τα μαγαζιά και άνοιξαν αυτόματα και οι εκκλησίες, για μένα είναι δυσανάλογο… Με απογοητεύει ότι άνοιξαν άλλες δραστηριότητες όπως η εκκλησία πριν από τα σχολεία… Δεν λέω να μην ανοίξουν οι εκκλησίες κάποια στιγμή, αλλά έπρεπε να ανοίξουν με σειρά προτεραιότητας».

Είναι τραγικό να μιλάμε για σκι αντί για σχολεία

Ο καθηγητής τόνισε πως είναι τραγικό λάθος να μιλάμε για σκι αντί για σχολεία, ενώ επισήμανε πως στην Ελβετία η λαβίδα της θείας της κοινωνίας γίνεται με άλλο τρόπο ποτέ δεν ακουμπάει στο στόμα. «Με απογοητεύει ότι άνοιξαν άλλες δραστηριότητες όπως η εκκλησία πριν από τα σχολεία» είπε, και πρόσθεσε πως «Η εστίαση με σόμπες σε εξωτερικούς χώρους είναι το μόνο που μπορεί να συζητηθεί. Καταλαβαίνω και την ισορροπία με την οικονομία, αλλά δεν μπορούν να ανοίξουν όλα μαζί»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v