«Η μαμά μου ήταν η καλύτερή μου φίλη και το συνειδητοποίησα μόλις την έχασα»

«Η μαμά μου ήταν η καλύτερή μου φίλη και το συνειδητοποίησα μόλις την έχασα»

Φωτογραφία: southernliving.com

Η σχέση κόρης μαμάς είναι πολύ ιδιαίτερη και ξεχωριστή. Ακόμα κι αν καμιά φορά γίνεται έκρυθμη ή «έντονη», στο τέλος της ημέρας δεν υπάρχει κανείς (εκτός από τα παιδιά μας) που να αγαπάμε περισσότερο από την μαμά μας. Και το σπουδαιότερο, δεν υπάρχει κανείς που να μας αγαπάει περισσότερο από την μαμά μας! Όπως λέει και το παρακάτω κείμενο, καλό είναι να μην την θεωρούμε δεδομένη γιατί μόλις την χάνουμε, συνειδητοποιούμε ότι ήταν η πιο καλή μας φίλη. 

«Η σχέση μου με την μαμά δεν ήταν ποτέ ιδανική. Ιδανικές σχέσεις, εξάλλου, δεν υπάρχουν. Ήμασταν πάντα κοντά, τηλεφωνιόμασταν συχνά κι έχω να θυμάμαι πολλές όμορφες παιδικές αναμνήσεις από εκείνη, αλλά πάντα τη θεωρούσα δεδομένη. Ήταν πάντα εκεί, πάντα δίπλα μου, και δεν σκέφτηκα ποτέ πώς θα είναι η ζωή μου χωρίς εκείνη. 

Μέχρι που την έχασα κι έχασα τη γη κάτω απ’ τα πόδια μου… Μόλις την έχασα, κατάλαβα πως η μαμά μου, εκτός των άλλων, ήταν η πιο πιστή μου φίλη. 

Ήταν πάντα δίπλα μου και ήξερα πως θα βάλει πλάτη στα δύσκολα, ακόμα κι αν δεν της το ζητούσα. Στην πραγματικότητα, δεν ήξερε πάντα τους όλους τους κατάλληλους τρόπους για να με βοηθήσει, αλλά πάντα έβρισκε τον πιο επιτυχημένο - εκείνον που πλημμύριζε από αγάπη.  

Η μαμά μας είναι η καλύτερή μας φίλη

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους φίλους μας, η μαμά μας μας αντέχει πάντα και δεν αγνοεί ποτέ τις κλήσεις μας. Δεν λέει «ναι» στις κακές αποφάσεις μας, ούτε απομακρύνεται στα ζόρια μας. Η σχέση μας μπορεί να πεερνάει από σαράντα κύματα, αλλά πάντα κάνει το πρώτο βήμα για να την διορθώσει.

Η μαμά μας, δεν είναι ποτέ απασχολημένη όταν την χρειαζόμαστε. 

Και ξέρουμε με απόλυτη βεβαιότητα ότι μας αγαπάει. Ακόμα κι όταν έχει φύγει, η αγάπη της μένει εδώ για να μας προστατεύει και να μας καθοδηγεί για όλη την υπόλοιπη ζωή μας».

Ελεύθερη μετάφραση από tiffytaffy.com

v