Τηλεκπαίδευση: «Οι αδύναμοι μαθητές να επαναλάβουν την τάξη» προτείνουν Γερμανοί εκπαιδευτικοί

Τηλεκπαίδευση: «Οι αδύναμοι μαθητές να επαναλάβουν την τάξη» προτείνουν Γερμανοί εκπαιδευτικοί

Η φετινή εκπαιδευτική χρονιά μοιάζει αν όχι χαμένη, ελλειπής για τους μαθητές ολόκληρου, σχεδόν, του πλανήτη. Τα σχολεία ανοιγοκλείνουν και η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί ούτε στο ελάχιστο να αναπληρώσει την δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Τα κενά που δημιουργούνται φέτος στους μαθητές θα είναι δύσκολο να καλυφθούν, ενώ κάποια παιδιά θα δυσκολευτούν να παρακολουθήσουν τις επόμενες τάξεις.

Στη Γερμανία, λοιπόν, οι εκπαιδευτικοί σκέφτηκαν κάτι πρωτοποριακό. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Tagesspiegel, ο Γερμανικός Σύνδεσμος Εκπαιδευτικών πρότεινε οι πιο αδύναμοι μαθητές να επαναλάβουν εθελοντικά την τάξη, χωρίς να καταγραφεί όμως ότι έμειναν μετεξεταστέοι. 

Ο πρόεδρος του συνδέσμου είπε χαρακτηριστικά:  «Υπάρχει μια ομάδα μαθητών που χρειάζεται επιπρόσθετο χρόνο. Το αργότερο στις απολυτήριες εξετάσεις οι μαθητές αυτοί θα αποτύχουν. Έτσι τα παιδιά αυτά θα φύγουν με λιγότερα εφόδια από το σχολείο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την μετέπειτα ζωή τους».

Μία ενδεχόμενη επανάληψη της τάξης θα τους βοηθήσει να καλύψουν τα κενά τους και να υποστηριχθούν πολύ στοχευμένα. «Αντίθετα, η αυτόματη προαγωγή στην επόμενη τάξη χωρίς μετεξεταστέους εν γένει για την τρέχουσα χρονιά συνιστά απλώς αντιμετώπιση των συμπτωμάτων», λέει ο πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Εκπαιδευτικών.

v