«Κοιμάμαι με το 5 μηνών μωρό μου γιατί οι κούνιες είναι σαν μικρές φυλακές»

«Κοιμάμαι με το 5 μηνών μωρό μου γιατί οι κούνιες είναι σαν μικρές φυλακές»

Όλοι οι νέοι γονείς ξέρουν πως ο ύπνος είναι δύσκολος με ένα μωρό στο σπίτι. Το να κοιμάται το μωρό σου στην ώρα του, εύκολα και χωρίς διακοπές, είναι πραγματικά σπάνιο φαινόμενο! Γι΄αυτό και μία μαμά που φαίνεται να απολαμβάνει τον ύπνο της ενώ ο γιος της είναι μόλις 5 μηνών, έγινε viral!

Τι έκανε αυτή η μαμά και κατάφερε το ακατόρθωτο; Συγκοίμηση! Κοιμάται, δηλαδή, μαζί με το μωράκι της. Βέβαια, η συγκοίμηση δεν είναι κάτι καινούριο. Παρόλα αυτά, παραμένει ένα αμφιλεγόμενο θέμα που διχάζει γονείς και ειδικούς, αφού οι γιατροί υποστηρίζουν πως κρύβει κινδύνους. 

Η συγκεκριμένη μαμά, ωστόσο, σε βίντεο που ανάρτησε στο Tik Tok, εξηγεί αρκετές από τις απόψεις της και με την συγκοίμηση να είναι μόνο η αρχή! Παρακάτω μερικές από τις «φιλοσοφίες» της, στις οποίες δέχτηκε και καλά αλλά και έντονα σχόλια από τους ακολούθους της.

Για τις νοσοκόμες και τα μαιευτήρια

Η εν λόγω μαμά, δεν φαίνεται να έμεινε πολύ ευχαριστημένη από το μαιευτήριο στο οποίο γέννησε: «Όταν κοιτάς μία τυπική νοσοκόμα μαιευτηρίου, καταλαβαίνεις ότι τόσο το ντύσιμο όσο και η συμπεριφορά της, απευθύνονται στους γονείς και όχι στα μωρά!» σχολίασε η Bender ενώ συμπλήρωσε πως οι ζωγραφιές στους τοίχους είναι πολύ ψηλά και επομένως δεν μπορούν να τις δουν τα νεογέννητα. 

Για τα κρεβατάκια των μωρών και το πρόγραμμα ύπνου

«Στην πραγματικότητα, δεν αγοράζουμε κρεβάτια για τα μωρά μας αλλά μικρές φυλακές για να τα κλείνουμε παρά τη θέλησή τους, ώστε να κάνουμε ό,τι θέλουμε» σχολίασε καυστικά η Bender. Στη συνέχεια, έγινε αρκετά επικριτική και για το πρόγραμμα ύπνου που εφαρμόζουμε στα παιδιά, λέγοντας πως ο 5 μηνών γιος κοιμάται μαζί της στο κρεβάτι της, και μόνο όταν νυστάζει!

«Τα μωρά είναι άνθρωποι σαν κι εμάς, και το να τα αναγκάζεις να κοιμηθούν μια συγκεκριμένη ώρα ενώ δεν νυστάζουν, είναι απάνθρωπο» είπε χαρακτηριστικά. 

Το μόνο σίγουρο είναι πως κάθε γονιός έχει τη θεωρία του και, σύμφωνα μ’ αυτή, κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για τα παιδιά του. 

Ελεύθερη μετάφραση: cafemom.com

v