Βατόπουλος: Να κυκλοφορεί ο κόσμος με βάση τον αριθμό ταυτότητας (μονά - ζυγά)

Βατόπουλος: Να κυκλοφορεί ο κόσμος με βάση τον αριθμό ταυτότητας (μονά - ζυγά)

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», τόνισε την επιδείνωση της κατάστασης στην Αττική και μίλησε για τα μέτρα που πρόκειται να εισηγηθούν οι επιστήμονες.

Τα κρούσματα στην Αττική έχουν αυξηθεί

«Τα κρούσματα έχουν ανέβει στην Αττική, η Αττική έχει 5.000.000 κατοίκους, οπότε καταλαβαίνετε ότι αν ξεφύγει η επιδημία στην Αθήνα, τα νούμερα θα είναι τεράστια, άρα είναι σαφές ότι πρέπει να γίνει κάτι προς την κατεύθυνση του περιορισμού της κινητικότητας», δήλωσε αρχικά ο κ. Βατόπουλος, προσθέτοντας όμως ότι οι αποφάσεις θα παρθούν από την πολιτεία και η εισήγηση της επιτροπής θα έχει σαν στόχο την ελάττωση της κινητικότητας.

Σχολεία και λιανεμπόριο

Σχετικά με το δίλημμα ανοιχτά σχολεία ή λιανεμπόριο, ο κ. Βατόπουλος είπε: 

«Ουσιαστικά η πολιτεία έβαλε τις προτεραιότητες. Εμείς συμφωνήσαμε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό ν’ ανοίξουν κατ’ αρχήν τα σχολεία. Θεωρούμε πάρα πολύ σημαντική την εκπαίδευση των παιδιών, αλλά η προτεραιότητα τέθηκε από την πολιτεία και το έχει πει και ο πρωθυπουργός», προσέθεσε ο καθηγητής.


«Τώρα όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα και με μία οικονομία που ταλαιπωρείται πάρα πολύ, το θέμα της οικονομίας είναι επίσης εξαιρετικά κρίσιμο, οπότε είναι μία δύσκολη απόφαση τι θα γίνει. Το θέμα είναι ότι πρέπει να γίνουν κατανοητά δύο πράγματα. Νομίζω ότι έχουμε πειστεί όλοι ότι όσο προσπαθούμε να κοροϊδέψουμε τον ιό, τόσο αυτός μας τιμωρεί, άρα η αποφυγή των συνωστισμών, οι μάσκες και όλα αυτά είναι απαραίτητα και το δεύτερο είναι ο εμβολιασμός».

Να κυκλοφορούμε με βάση τον ΑΤ

Σύμφωνα με τον καθηγητή, δύο ακόμα μέτρα που είναι στο «τραπέζι» σαν σκέψεις , είναι το άνοιγμα μόνο των γυμνασίων αλλά και να βγαίνουν έξω οι άνθρωποι με βάση τον αριθμό της ταυτότητας τους. Αν αυτός λήγει σε μονό ή ζυγό νούμερο, δηλαδή την μία μέρα να βγαίνει η μία ομάδα πολιτών και την επόμενη μέρα η άλλη.

Το Σάββατο θα ξεκινήσει η εφαρμογή των μέτρων

Τέλος για τη διάρκεια των νέων μέτρων, ο κ. Βατόπουλος ανέφερε ότι «συνήθως μιλάμε για 15ημερα, αλλά το σωστό είναι να εφαρμόζονται άμεσα, δηλαδή από αύριο Σάββατο». Ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας πιθανής «κοινωνικής προσαρμογής».

Πηγή: reader.gr

v