Σχεδόν «κόκκινη» η Αττική: εξετάζεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα

Σχεδόν «κόκκινη» η Αττική: εξετάζεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα

Φωτογραφία: lifo.gr

Παρόλο που πριν μερικές μέρες τα επιδημιολογικά στοιχεία ήταν θετικά και αποφασίστηκε το άνοιγμα των Γυμνασίων-Λυκείων αλλά και της αγοράς, η σημερινή εικόνα μοιάζει ανησυχητική κυρίως για 23 περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Αττική.

Τα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων θα συνεδριάσουν σήμερα το βράδυ και όλα δείχνουν πως θα προτείνουν στην κυβέρνηση αυστηρά μέτρα. Η περίοδος θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη, αφού τα κρούσματα στις περισσότερες χώρες είναι ιδιαίτερα αυξημένα, ενώ οι εταιρείες καθυστερούν τις παραδόσεις των εμβολίων.

Συγκεκριμένα στη χώρα μας, οι ειδικοί διαπίστωσαν μεγάλη κινητικότητα για 22 περιοχές της Ελλάδας, αλλά και για την Αττική που είναι ένα βήμα πριν χαρακτηριστεί «κόκκινη» περιοχή.

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί στην Αττική

Η επιτροπή είναι έτοιμη να προτείνει αυστηρά μέτρα για όλες τις κόκκινες περιοχές, ενώ έχει πέσει στο τραπέζι και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.

«Είχαμε πει στην επιτροπή να παίρναμε τις όποιες αποφάσεις αφού έκλεινε ένα 10ήμερο από το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου, ώστε να είχαμε πλήρη εικόνα. Αν η Αττική μπει στο "κόκκινο", θα πρέπει κατά την άποψή μου να υπάρξει σημαντικός περιορισμός της κυκλοφορίας. Έχουμε συζητήσει από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί», τόνισε σε συνέντευξή του στο iefimerida.gr μέλος της επιτροπής των ειδικών και διευκρινίζει ότι «όλα θα εξαρτηθούν από τον σημερινό και τον αυριανό ρυθμό των κρουσμάτων».

ωστόσο, περισσότερο από τις άλλες περιοχές με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων τους ανησυχεί η πρωτεύουσα, αφού αν αφήσουμε να ξεφύγει η επιδημία στην Αττική, τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά σύμφωνα με τους ειδικούς.

Πληροφορίες από iefimerida.gr

v