Εγκλωβισμένοι μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού από τις πλημμύρες στον Έβρο

Εγκλωβισμένοι μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού από τις πλημμύρες στον Έβρο

Η σφοδρή κακοκαιρία των τελευταίων ωρών, έχει πλήξει την περιοχή του Έβρου, αφού ο νομός έχει κυριολεκτικά «πνιγεί». Η ισχυρή βροχόπτωση, μάλιστα, εγκλώβισε μαθητές ενός νηπιαγωγείου και ενός δημοτικού στην περιοχή του Απαλού μέσα στο σχολείο τους, και έχει ήδη ξεκινήσει επιχείρηση απεγκλωβισμού από την πυροσβεστική.

«Αυτή την ώρα πυροσβεστικά οχήματα μεταφέρουν τους 21 μαθητές εκτός του νηπιαγωγείου, καθώς υπάρχει πλημμύρα. Μέχρι στιγμής έχουν βγει πέντε μαθητές και η διαδικασία συνεχίζεται» όπως δήλωσε το πρωί ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Η επιχείρηση της Πυροσβεστικής ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι, και, ευτυχώς, όλα τα νήπια και οι δύο νηπιαγωγοί είναι καλά στην υγεία τους.

Αγωνία και για τους μαθητές του δημοτικού σχολείου

Εκτός από τους μαθητές του νηπιαγωγείου, όμως, εγκλωβισμένα παραμένουν και παιδιά του δημοτικού σχολείου στον Απαλό.

«Οι μαθητές έχουν ανέβει στον πρώτο όροφο του κτιρίου για προληπτικούς λόγους, για να μην ανέβει κι άλλο η στάθμη των υδάτων και αναμένουν εκεί μέχρι νεοτέρας» ενημέρωσε τους ο γονείς ο δήμαρχος, λέγοντας πως στην περιοχή έχει καταφτάσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία με τρία οχήματα και επτά πυροσβέστες. Μάλιστα, αναμένεται αύξηση των δυνάμεων.

Επιπλέον, στο σημείο έχουν σπεύσει και στρατιωτικά οχήματα, σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβουν.

Πληροφορίες από: protothema.gr

v