Περνάει από ΕΔΕ η νηπιαγωγός που έβγαλε την 4χρονη στο κρύο για τιμωρία

Περνάει από ΕΔΕ η νηπιαγωγός που έβγαλε την 4χρονη στο κρύο για τιμωρία

Το εξοργιστικό περιστατικό που συνέβη την Παρασκευή σε νηπιαγωγείο της Χαλκίδας, με μία νηπιαγωγό να τιμωρεί ένα 4χρονο κοριτσάκι βγάζοντάς το στο κρύο, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις πανελλαδικώς ενώ κινητοποιήθηκε και ο διοικητικός εκπαιδευτικός μηχανισμός προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση. 

Η αντίδραση της Υπ. Παιδείας

Η κα, κεραμέως ενημερώθηκε για το περιστατικό και επικοινώνησε με το διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να διερευνηθεί σε βάθος κάθε πτυχή της καταγγελίας. Συγκεκριμένα, δήλωσε:

«Σε συνέχεια χθεσινού δημοσιεύματος για περιστατικό σε νηπιαγωγείο της Χαλκίδας με 4χρονο κοριτσάκι, κινητοποιήθηκε αμέσως ο διοικητικός μηχανισμός της εκπαίδευσης και διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση. Επικοινώνησα με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ζήτησα να διερευνηθεί σε βάθος κάθε πτυχή της καταγγελίας».

Η αντίδραση του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας

Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, Γρηγόρης Δάσκος, τόνισε πως το περιστατικό με το 4χρονο κοριτσάκι είναι ανεπίτρεπτο. «Αυτό που συνέβη είναι ανεπίτρεπτο, ανήκουστο. Όχι μόνο δεν πρέπει να συμβαίνει στη σημερινή εποχή, αλλά είναι συμβάν το οποίο δεν πρέπει να γίνεται ποτέ», είπε, ενώ υπογράμμισε ότι το παιδί είναι σε καλή κατάσταση και υγιές.

Η νηπιαγωγός παραμένει στη θέση της

Ωστόσο, σύμφωνα με την Γενική Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίγκα, η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός θα πάει κανονικά σήμερα, 1 Φεβρουαρίου, στο σχολείο και θα βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με το παιδί. Παρότι οι γονείς του κοριτσιού δήλωσαν πως η δασκάλα έχει αναγνωρίσει το σφάλμα της και  έχει υποσχεθεί πως δεν θα επαναλάβει την πράξη της, τις επόμενες ημέρες αναμένεται το πόρισμα από την ένορκη διοικητική εξέταση για την εκπαιδευτικό.

Πληροφορίες από: thecaller.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v