Το Disney+ μπλοκάρει «Nτάμπο», «Πίτερ Παν» και «Αριστόγατες» στα παιδιά λόγω ρατσιστικού περιεχομένου

Το Disney+ μπλοκάρει «Nτάμπο», «Πίτερ Παν» και «Αριστόγατες» στα παιδιά λόγω ρατσιστικού περιεχομένου

Πολλές γενιές παιδιών μαγεύτηκαν από τις ιστορίες της Disney. Ωστόσο, το αγόρι που δεν μεγάλωσε ποτέ, το ελεφαντάκι που κατέκτησε τους ουρανούς χάρη στα τεράστια αυτιά αυτιά του, αλλά και οι γλυκύτατες αριστόγατες πλέον ανήκουν σε μια λίστα απαγορευμένων ταινιών για το παιδικό κοινό.

 

 

Το τηλεοπτικό δίκτυο Disney Plus προχώρησε στον αποκλεισμό της πρόσβασης για τα παιδιά κάτω των 7 ετών σε ορισμένες κλασικές ταινίες κινουμένων σχεδίων.

Ο «Πίτερ Παν», οι «Αριστόγατες», η «Οικογένεια Ελβετών Ροβινσώνων» αλλά και ο «Ντάμπο» έχουν αφαιρεθεί από τα παιδικά προφίλ καθώς απεικονίζουν φυλετικά στερεότυπα που δεν είναι αποδεκτά. Στην αρχή υπήρχε μια ειδική προειδοποίηση περί ρατσιστικού περιεχομένου, ωστόσο η διεύθυνση της Disney το πήγε ένα βήμα παρακάτω!

O κύριος λόγος για τον οποίο αποκλείστηκε ο «Πίτερ Παν» είναι επειδή παρουσίαζε μια  μια φυλή ιθαγενών της Αμερικής, τα μέλη των οποίων αναφέρονται ως «ερυθρόδερμοι». Στις «Αριστόγατες» υπάρχει ο χαρακτήρας της σιαμέζας γάτα της οποίας τα σχιστά μάτια και τα πεταχτά δόντια παραπέμπουν σε μια καρικατούρα των λαών της Ασίας.

Η «Οικογένεια Ελβετών Ροβινσώνων» του 1960 έχει επικριθεί για τους πειρατές που είχαν κίτρινο ή καφέ δέρμα. Όσον αφορά τον «Ντάμπο», έχει κατηγορηθεί ότι γελοιοποιεί τους Αφροαμερικανούς σκλάβους σε νότιες φυτείες.

Oι υπεύθυνοι του Disney Plus δήλωσαν ότι αντί για αφαίρεση του περιεχομένου: «Θέλουμε να αναγνωρίσουμε τον βλαβερό αντίκτυπο, να μάθουμε από αυτόν και να πυροδοτήσουμε μια συζήτηση για την δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος».

Πηγή:dailymail.co.uk

v