Χαρδαλιάς: «Ούτε φέτος θα γιορτάσουμε το Πάσχα έτσι όπως έχουμε μάθει»

Χαρδαλιάς: «Ούτε φέτος θα γιορτάσουμε το Πάσχα έτσι όπως έχουμε μάθει»

Τα νέα δεδομένα της πανδημίας είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά αφού, εκτός από το τρίτο κύμα που περιμένουν εδώ και καιρό οι επιδημιολόγοι, έφτασε στην χώρα μας και η νοτιο-αφρικάνικη μετάλλαξη του κορονοϊού που φαίνεται να είναι ιδιαίτερα μεταδοτική και ανθεκτική.

Ανοιχτό το το ενδεχόμενο γενικού lockdown

Η ελληνική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να εξισορροπήσει την κατάσταση και να δώσει μια ανάσα σε πολίτες και οικονομία, διαμορφώνει τα μέτρα ανάλογα με τα στοιχεία που έχει κάθε φορά στα χέρια της.

Πρόσφατα αποφασίστηκε το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων και η ελεγχόμενη λειτουργία του λιανεμπορίου, αλλά σύμφωνα με τον Υφυπουργό Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά σε τηλεοπτική του συνέντευξη, δεν αποκλείεται να ξαναζήσουμε ένα γενικό Lockdown τύπου Μαρτίου. 

«Κάθε μέρα αξιολογούμε τα δεδομένα και το γενικευμένο lockdown θα μπει στο τραπέζι εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα μας δυσκολέψουν», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πίσω από το γενικό lockdown υπάρχουν άνθρωποι και οικογένειες».

«Πάσχα δεν θα κάνουμε ούτε φέτος όπως είχαμε μάθει»

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε επίσης ότι το όνειρό του με τον πρωθυπουργό, ο οποίος θέλει να έχει την πλήρη εικόνα για τα πάντα, είναι να θωρακίσουν τη χώρα, ενώ ήταν ξεκάθαρος πως ούτε και φέτος θα γιορτάσουμε το Πάσχα όπως το έχουμε μάθει. 

Το ζήτημα της ανθρώπινης ζωής είναι πάνω απ' όλα

Όπως τόνισε στην χθεσινοβραδινή του συνέντευξη ο Υφυπουργός Προστασίας, η ανθρώπινη ζωή είναι προτεραιότητα:

«Από την πρώτη στιγμή ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει και έχει αποδείξει ότι το ζήτημα της ανθρώπινης ζωής είναι πάνω από οτιδήποτε άλλο. Αν τα επιδημιολογικά δεδομένα μας δυσκολέψουν, προφανώς είναι κάτι που θα το λάβουμε υπόψη μας, σε κάθε περίπτωση όμως το μπαλάκι αυτή η κυβέρνηση δεν το πετάει στους πολίτες και το έχουμε αποδείξει αυτό.

Υπάρχει ένας μηχανισμός, η ίδια η κυβέρνηση έχει στηρίξει αυτή τη στιγμή κάτω από δύσκολες συνθήκες, έχει δώσει πάνω από 26 δισεκατομμύρια: 21 δισεκατομμύρια για να μπορέσει να στηρίξει τους επιχειρηματίες, τα φυσικά πρόσωπα, τους ανέργους και άλλα 5 δισεκατομμύρια μέσα από τη μόχλευση των τραπεζών για να μπορέσουμε να βγούμε όσο το δυνατόν πιο αλώβητοι από αυτή τη δύσκολη πρωτόγνωρη, παγκόσμια, οικονομική και όχι μόνο υγειονομική συγκυρία».

Πληροφορίες από: iefimerida.gr

v