Πες μου το ζώδιό της να σου πω τι είδους νονά θα γίνει

Πες μου το ζώδιό της να σου πω τι είδους νονά θα γίνει

Ο ρόλος της νονάς στη ζωή ενός παιδιού είναι εξαιρετικά σημαντικός, γι’ αυτό και η επιλογή του προσώπου δεν πρέπει να γίνεται με ελαφριά καρδιά. Βέβαια, είναι αναπόφευκτο σε μια τέτοια απόφαση, το συναίσθημα και η διαπροσωπική σχέση να έχουν βαρύνουσα σημασία έναντι της λογικής. Παρ’ όλ’ αυτά, δεν βλάπτει να είμαστε κάπως προετοιμασμένες για το τι μπορεί να αντιμετωπίσουμε με τη νονά που διαλέξαμε. Πώς; Μα φυσικά, ρωτώντας τους καλούς μας φίλους, τα άστρα...

Κριός

Αυθόρμητη και παρορμητική, η νονά Κριός περνάει τέλεια με τα παιδιά, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για το παιδί που έχει βαφτίσει η ίδια. Το παιδί σας, λοιπόν, θα περάσει ζάχαρη με τη νονά του. Το μόνο θέμα που μπορεί να προκύψει είναι η φορτωμένη της ατζέντα, γιατί αποκλείεται να έχει ένα μόνο βαφτιστήρι!

Ταύρος

Ζεστή, τρυφερή και προσηλωμένη στην ουσία του ρόλου της ως πνευματικός γονιός, η νονά Ταύρος δίνει ιδιαίτερο βάρος σε θέματα όπως το μέλλον και η εξέλιξη του παιδιού. Καμιά φορά, βέβαια, μπορεί να πάρει τον ρόλο της τόσο ζεστά που να πατήσει στα χωράφια των γονιών, ώστόσο είναι για καλό και δεν πρόκειται να της το κρατήσετε.

Δίδυμος

Βολική, ανεκτική και συζητήσιμη, η νονά Δίδυμς είναι μια υπέροχη φίλη σε όλες τις ηλικίες, ακόμα και όταν το παιδί ενηλικιωθεί. Μαζί της, το παιδί σας θα περάσει όμορφα και θα μυηθεί στον κόσμο του πνεύματος και της δημιουργίας. Μοναδικό ελάττωμά της, ότι μπορεί να εξαφανίζεται που και που, εις βάρος κάποιων βασικλων υποχρεώσεών της.

Καρκίνος

Χαζονονά από κούνια είναι η νονά Καρκίνος και πολύ τυχερό όποιο παιδάκι αναλάβει να το βαφτίσει. Δεν έχει απλώς μια τυπική παρουσία στη ζωή του, αλλά νιώθει και πράττει σαν δεύτερη μητέρα του. Μόνο που, τείνει να δείχνει τόση αδυναμία στο βαφτιστήρι της που μπορεί και να το κακομαθαίνει με δώρα και χατήρια.

Λέων

Πληθωρική και γαλαντόμα, η νονά Λέων τοποθετεί το βαφτιστήρι της δίπλα της, στο κέντρο του κόσμου, και δεν παύει στιγμή να του θυμίζει πόσο μοναδικό, υπέροχο και αξιαγάπητο είναι. Με λίγα λόγια, το παιδί σας θα έχει τα καλύτερα δώρα και περίσσια προσοχή. Τέλειο ακούγεται, αρκεί να μην πάρουν τα μυαλά του άερα και το βρείτε μπροστά σας... 

Παρθένος

Οργανωτική και πάντα άψογη στις υποχρεώσεις, η νονά Παρθένος δεν πρόκειται ν’ αφήσει ποτέ το βαφτιστήρι της χωρίς τη λαμπάδα ή το δώρο που περιμένει με λαχτάρα. Απ’ την άλλη, πάσχει λίγο στον τομέα της διασκέδασης… Κινδυνεύει, με λίγα λόγια, να είναι πιο πολύ γονιός παρά φιλαράκι του παιδιού.

Ζυγός

Εκλεκτική και καλλιεγημένη, η νονά Ζυγός βάζει στόχο να μεταλαμπαδεύσει στο πνευματικό της τέκνο την υψηλή αισθητική και την αγάπη της για το ωραίο, σε όλες τις πτυχές της ζωής. Το παιδί σας, δηλαδή κερδίζει έναν μέντορα που έχει να του δώσει πάρα πολλά. Αρκει, βέβαια, να συμβαδίζουν και με το δικό του γούστο, όχι μόνο με της νονάς του.

Σκορπιός

Η νονά Σκορπιός δεν παίζει με τον ρόλο της… Όπως κάθε τι, ρίχνεται σ’ αυτόν με πάθος και δίνει τα πάντα για το αγαπημένο της βαφτιστήρι. Είναι πιστή και αφοσιωμένη και σίγουρα θα μείνει δίπλα στο παιδί ακόμα και όταν μεγαλώσει, ως φίλη καρδιακή. Το μόνο της μειονέκτημα, ότι θέλει να έχει άποψη και λόγο για όλα!

Τοξότης

Περιπετειώδης και ελεύθερο πνεύμα, η νονά Τοξότης είναι η καλύτερη νονά του κόσμου αρκεί να μην έχεις υψηλές προσδοκίες στον τομέα της συνέπειας. Μπορεί κάποιο Πάσχα να μη στείλει λαμπάδα γιατί βρίσκεται στην Παταγονία, όταν επιστρέψει όμως, σίγουρα θα έχει μαζί της ένα πρωτότυπο και συναρπαστικό δώρο για το βαφτιστήρι της.

Αιγόκερως

Καταδικασμένη να είναι η ενήλικη στο δωμάτιο, η νονά Αιγόκερως είναι άψογη στις υποχρεώσεις της, αλλά για να δεθεί με το παιδί από μια ηλικία και μετά, οφείλει να αναζητήσει επίμονα το παιδί που κρύβει βαθιά μέσα της. Αν το καταφέρει όμως, στο τέλος μπορεί να ωφεληθεί εκείνη πιο πολύ κι απ’ το ίδιο το παιδί.

Υδροχόος

Ανοιχτόμυαλη και φανταστική με τα πιτσιρίκια, η νονά Υδροχόος έχει πραγματικό ταλέντο στο να δένεται με το βαφτιστήρι της και να κερδίζει την εμπιστοσύνη του από μωρό ακόμα. Με λίγα λόγια, το παιδί σας θα βρει στο πρόσωπό της ένα τρίτο γονιό, πιο διασκεδαστικό και πιο μοντέρνο, ώστε να μπορεί να του μιλά για όλους και για όλα.

Ιχθύς

Ένα μεγάλο παιδί είναι η νονά Ιχθύς και γι’ αυτό αντιμετωπίζει τον ρόλο της σαν ένα συναρπαστικό παιχνίδι ή, καλύτερα, ένα ρομαντικό παραμύθι. Με τη φαντασία της, ταξιδεύει το βαφτιστήρι της σε άλλους κόσμους και ομορφαίνει τις στιγμές που περνάνε μαζί.  Το αδύνατο σημείο της; Οι τυπικές υποχρεώσεις ξεχνιούνται συχνά μέσα στη μέθεξη του παιχνιδιού.

v