9χρονο αγοράκι μπήκε στη ΜΕΘ με πνευμονία λόγω κορονοϊού

9χρονο αγοράκι μπήκε στη ΜΕΘ με πνευμονία λόγω κορονοϊού

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, τα κρούσματα του κορονοϊού αναμένεται να αγγίξουν τετραψήφιο αριθμό, φέρνοντάς μας ξανά στην κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Εκτός από το τρίτο κύμα που περιμένουν οι επιδημιολόγοι, έφτασε στην χώρα μας και η νοτιο-αφρικάνικη μετάλλαξη του κορονοϊού που φαίνεται να είναι ιδιαίτερα μεταδοτική και ανθεκτική.

 

Πριν από λίγο, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα 9χρονο αγοράκι που προσβλήθηκε από τον ιό νοσηλεύεται σε ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων στην Πάτρα.

Ο 9χρονος νοσηλεύτηκε στην Παιδιατρική Κλινική επειδή ανέβασε πυρετό, αλλά η κατάστασή του επιδεινώθηκε γρήγορα. Έκανε το τεστ του κορονοϊού και βγήκε θετικός, ενώ στο μεταξύ εκδήλωσε και πνευμονία. Πολύ σύντομα κρίθηκε επιβεβλημένο να μπει σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Το παιδί δεν έχει διασωληνωθεί, αλλά του παρέχεται οξυγόνο με τη μέθοδο του «high flow».

Οι γιατροί ερευνούν αν έχει προσβληθεί από το βρετανικό στέλεχος της μετάλλαξης του κορονοϊού, στέλνωντας δείγμα του στην Αθήνα για εργαστηριακό έλεγχο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μητέρα είναι νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, στο οποίο βρέθηκαν πολλά κρούσματα τις τελευταίες μέρες κυρίως στο υγειονομικό προσωπικό που αρνήθηκε να εμβολιαστεί, παρόλο που είχε την ευκαιρία. 

Η μητέρα του 9χρονου, που δεν έχει προχωρήσει σε εμβολιασμό, είχε διαγνωστεί με κορονοϊό πριν από δέκα μέρες και βρίσκεται σε κατ' οίκον νοσηλεία και απομόνωση.

Πληροφορίες από: protothema.gr, in.gr

v