Η 6χρονη κόρη μας, μάς είδε να κάνουμε σεξ. Πώς να το χειριστώ;

Η 6χρονη κόρη μας, μάς είδε να κάνουμε σεξ. Πώς να το χειριστώ;
Ερώτηση:
Γεια σας, θα ήθελα την βοήθεια σας ώστε να μπορέσω να αντιμετωπίσω τις ερωτήσεις της μικρής μου κόρης, η οποία είναι 6 ετών και πρόσφατα είδε μια σκηνή σεξ. Ξύπνησε ξαφνικά και μας είδε. Η αντιμετώπισή μου ήταν να την πάρω αγκαλιά και να την βάλω για ύπνο. Βέβαια, με ρώτησε μαμά τι έπαθες και της απάντησα πως γλίστρησα στο μπάνιο και ο μπαμπάς με έτριβε λίγο στην πλάτη γιατί πονάω. Με έτριψε και εκείνη για να μην πονάω και αποκοιμήθηκε. Έκτοτε δεν μου είπε κάτι άλλο. Εγώ δεν ξέρω αν πρέπει να αναφερθώ ξανά στο περιστατικό. Παρακαλώ μπορείτε να με βοηθήσετε;
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Πόσο όμορφο που κρατάτε ζωντανή τη σχέση με τον σύντροφό σας! Το ερώτημα σας από μόνο του αποτελεί απόδειξη ότι προχωράτε καλά και παράγετε λύσεις στο επόμενο επίπεδο στο οποίο πλέον βρίσκεστε. Ένα ζευγάρι που ξαναβρίσκεται, με έναν νέο τρόπο πια, αφού έχει αποκτήσει παιδιά! 

Τα παιδιά καταλαβαίνουν απόλυτα και ξεκάθαρα εάν η σχέση των γονέων τους είναι κοντινή και τρυφερή. Αυτό φαίνεται στην καθημερινότητα ενός ζευγαριού. Στον τρόπο που μιλά, στα βλέμματα, στην αγκαλιά. Η πληροφορία αυτή λειτουργεί πολύ ανακουφιστικά στα παιδιά, τα οποία επιθυμούν να είναι οι γονείς τους καλά ώστε να είναι τα ίδια ξέγνοιαστα και να απολαμβάνουν τη φροντίδα τους! Η πληροφορία αυτή είναι αρκετή. Οποιαδήποτε περαιτέρω λεπτομέρεια για τον τρόπο που οι γονείς είναι κοντά, δε λειτουργεί καλά στη φαντασία των παιδιών.

Στην περίπτωση σας λοιπόν, απαντήσατε πολύ ωραία την άβολη εκείνη στιγμή. Εφόσον δεν έχει επαναφέρει η κόρη σας το θέμα, δε χρειάζεται να το κάνετε εσείς. Όταν κάποια στιγμή δημιουργηθούν ερωτήματα πάνω στο θέμα της σεξουαλικής ανάπτυξης και πράξης, τότε βεβαίως το συζητάτε μαζί της με λόγια που θα αντιστοιχούν στην ηλικία της και που θα μπορεί να κατανοήσει, χωρίς να είστε εσείς οι γονείς οι πρωταγωνιστές της ιστορίας.

Συνεχίζετε λοιπόν να φροντίζετε τις σχέσεις σας σε όλα τα επίπεδα και με έξτρα προσοχή ώστε ο προσωπικός χώρος και χρόνος να διαφυλάσσεται.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.    

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v