Γονείς νόμιζαν πως ο 2χρονος γιος τους είχε κορονοϊό, αλλά τελικά είχε καρκίνο

Γονείς νόμιζαν πως ο 2χρονος γιος τους είχε κορονοϊό, αλλά τελικά είχε καρκίνο

Η πανδημία του κορονοϊού μας έχει ανησυχήσει τόσο πολύ που, ακόμα και με ένα απλό συνάχι, νομίζουμε αυτόματα πως έχουμε τον ιό. Κάπως έτσι σκέφτονταν και οι γονείς του 2χρονου Μάρκου από την Αριζόνα. Όταν ο μικρός τους γιος παρουσίασε συμπτώματα δύσπνοιας, νόμιζαν πως είναι θετικός στον κορονοϊό.

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, ο μικρός Μάρκος άρχισε να αναπνέει με δυσκολία. Λίγο νωρίτερα οι γονείς του είχαν βγει θετικοί στον κορονοϊό, κι έτσι υπέθεσαν πως και ο γιος τους έχει κολλήσει. Τον πήγαν αμέσως στο νοσοκομείο και το πρώτο πράγμα που έκαναν οι γιατροί ήταν να του πάρουν αίμα.

Οι εξετάσεις, όμως, δεν έδειξαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Ο μικρός ήταν αρνητικός. Οι γονείς έμειναν ήσυχοι, μέχρι που στα μέσα Ιανουαρίου, ο μικρός Μάρκος ξύπνησε με δύσπνοια. Αυτή τη φορά, οι γιατροί του έκαναν επιπλέον εξετάσεις για να καταλήξουν σε αυτό που οι γονείς του δεν είχαν καν φανταστεί.

«Μόλις ο γιατρός είδε την ακτινογραφία στήθους του Μάρκου, σκοτείνιασε αμέσως. Χάιδεψε τρυφερά το μάγουλο του μωρού μας και του είπε “λυπάμαι, φίλε…”. Έπειτα με κοίταξε στα μάτια και μου ανακοίνωσε πως πρέπει να κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση» λέει η μητέρα του Μάρκου. 

«Το μωρό μας διαγνώστηκε με έναν τύπο καρκίνου στους πνεύμονες, και βρισκόταν ήδη στο στάδιο 3. Στο μεταξύ, οι κανόνες επισκέψεων στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε αμέσως, ήταν πολύ αυστηροί λόγω της πανδημίας. Δεν μπορούσα να δω τον άντρα μου κι ο γιος μας δεν μπορούσε να δει τον μπαμπά του… ήταν πολύ σκληρό που δεν μπορούσαμε να συμπαρασταθούμε ο ένας στον άλλον. Μάθαινε για τον γιο μας μόνο από μένα, τηλεφωνικά» συνέχισε με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του Μάρκου.

Ο Μάρκος ξεκίνησε χημειοθεραπείες και ήταν τόσο αδύναμος που σηκώθηκε πρώτη φορά από το κρεβάτι του μετά από μία εβδομάδα. Ωστόσο, η μαμά του νιώθει περήφανη για εκείνον.

«Ήμουν περήφανη για τον Μάρκο μου και ταυτόχρονα καταρρακωμένη από αυτό που συνέβαινε. Ο μόλις 2 ετών γιος μας, έχει τη δύναμη ενός δεινοσαύρου!» λέει χαρακτηριστικά η μητέρα του. 

Ο μικρός Μάρκος ξεκίνησε χημειοθεραπείες και ο πρώτος κύκλος θεραπείας πήγε καλά. Η οικογένειά του ελπίζει να πάει το ίδιο καλά και ο δεύτερος κύκλος χημειοθεραπειών, και να αφήσουν σύντομα το άσχημο γεγονός πίσως τους .

Πηγή: fox10phoenix.com

v