Σαρηγιάννης: Απρίλιο θα ανοίξει η εστίαση, Μάϊο θα ανοίξουν τα πάντα

Σαρηγιάννης: Απρίλιο θα ανοίξει η εστίαση, Μάϊο θα ανοίξουν τα πάντα

Η πανδημία του κορονοϊού διανύει ήδη το τρίτο κύμα και όλοι περιμένουμε με αγωνία να προχωρήσουν σε ικανοποιητικό βαθμό οι εμβολιασμοί και να τελειώσει επιτέλους η ασφυκτική κατάσταση που βιώνουμε. Είναι γεγονός πως μας έχει λείψει να κυκλοφορούμε χωρίς φόβο όλες τις ώρες της μέρας (και της νύχτας), να πάμε μια ξέγνοιαστη βόλτα με την οικογένειά μας και να πιούμε επιτέλους έναν καφέ όπως παλιά. Ωστόσο αυτή η μέρα, σύμφωνα με τον καθηγητή Σαρηγιάννη, ίσως να μην αργεί και τόσο πολύ...

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του Star για το νέο, αυστηρό lockdown της Αττικής, και έκανε τις δικές του προβλέψεις για το πότε θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην παλιά μας ζωή.

Ο καθηγητής είπε πως«είναι απαραίτητο το lockdown. Θα ήθελα το ποσοστό τηλεργασίας να ανέβει στο 70% και να το κρατήσουμε και σε βάθος χρόνου. Όχι μόνο για το lockdown. Χρειάζονται έλεγχοι και εταιρική ευθύνη», είπε κατ’ αρχάς ο καθηγητής.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν οι δυόμισι εβδομάδες μέχρι το τέλος του μήνα είναι επαρκής διάρκεια για το lockdown, ο κ. Σαρηγιάννης απάντησε πως «είναι επαρκής ο χρόνος, αν εφαρμόσουμε τα μέτρα, για να πετύχουμε αποσυμπίεση της διασποράς και στα νοσοκομεία μας στην Αττική. Μετά, θα πρέπει να συνεχίζουμε να διαχειριζόμαστε την πανδημία, αλλά τότε θα είμαστε σε καλύτερες συνθήκες... Αν θέλουμε ένα κάποιου είδους καλό Πάσχα».

Σημείωσε, μάλιστα, πως με το τωρινό lockdown θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε την κατάσταση, ακόμα και χωρίς ρυθμίσεις «ακορντεόν» αργότερα. Αν όλα πάνε καλά, συμπλήρωσε, θα μπορούμε να μιλάμε και για το άνοιγμα της εστίασης από τον Απρίλιο και μετά. Ερωτηθείς για το πότε βλέπει κανονικό άνοιγμα της αγοράς και της κοινωνίας, χωρίς μέτρα ακορντεόν, απάντησε πως αυτό θα είναι εφικτό από το τέλος Μαΐου και μετά.

Πηγή: in2life

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v