Μήδεια: Περιοχές που έχουν πρόβλημα με ρεύμα και νερό - Οδηγίες και χρήσιμα τηλέφωνα

Μήδεια: Περιοχές που έχουν πρόβλημα με ρεύμα και νερό - Οδηγίες και χρήσιμα τηλέφωνα

Η Μήδεια σήμερα μας χάρισε υπέροχες εικόνες από την χιονισμένη Αθήνα, αλλά δημιούργησε και πολλά προβλήματα, αφού πολλές περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα για ώρες, ενώ κάποιες άλλες αντιμετώπισαν και προβλήματα ύδρευσης.

Το βράδυ η κακοκαιρία θα συνεχιστεί, οπότε πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για οτιδήποτε συμβεί.

Περιοχές που έχουν διακοπές ρεύματος

Στην ανακοίνωσή του, ο ΔΕΔΔΗΕ σημειώνει πως προβλήματα στην Αττική εντοπίζονται στις περιοχές Ηλιούπολη, Χαλάνδρι, Αγ.Απόστολοι Καλάμου, Άγιος Στέφανος, Πετρούπολη, Γλυφάδα, Περιστέρι, Ίλιον, Βριλήσσια, Κάτω Κηφισιά, Μαρούσι, Δαχτυλίδι Αμαρουσίου, Λούτσα, Παλαιό Ψυχικό, Νέο Ψυχικό, Γραμματικό, Αγία Παρασκευή, Πολύδροσο, Διόνυσος, Καπανδρίτι, Κιούρκα, Καλογρέζα, Μενίδι, Νέο Ηράκλειο, Σκαραμαγκάς, Σαλαμίνα, Αυλώνας, Νέα Ιωνία και Μεταμόρφωση. 

Περιοχές που έχουν διακοπές ύδρευσης

Διακοπές ύδρευσης έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ώρες σε περιοχές του Χολαργού, του Χαλανδρίου, των Βριλησσίων, της Κηφισιάς, της Φιλοθέης, της Πεντέλης, του Κερατσινίου, της Ηλιούπολης, των Γλυκών Νερών και της Αγίας Παρασκευής. 

Χρήσιμα τηλέφωνα

Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε εναλλακτικά: Αστυνομία 100, Πυροσβεστικό Σώμα 199, ΕΚΑΒ 166, τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.

Γενικές οδηγίες

  • Φροντίστε να ενημερώνεστε διαρκώς από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Οι επίσημες πηγές ενημέρωσης είναι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.) και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
  • Τοποθετείστε σε εμφανές σημείο στο σπίτι τους παραπάνω αριθμούς τηλεφώνων πρώτης ανάγκης εφόσον τα παιδιά σας είναι σε θέση να τους χρησιμοποιήσουν και βεβαιωθείτε ότι το γνωρίζουν.
  • Βοηθήστε τα παιδιά σας να απομνημονεύσουν οικογενειακά στοιχεία όπως το επίθετό τους, τη διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου του σπιτιού.
  • Εξηγείστε σε όλα τα μέλη της οικογένειας πώς και πότε να κλείνουν τις παροχές ηλεκτρικού, φυσικού αερίου και νερού, πώς να χρησιμοποιούν τον πυροσβεστήρα και πώς να καλούν σε βοήθεια.
  • Προμηθευτείτε είδη πρώτης ανάγκης όπως κουτί πρώτων βοηθειών, πυροσβεστήρα, φακό και μπαταρίες, φορητό ραδιόφωνο κλπ.
  • Μεριμνήστε ειδικά για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους.

Μόλις περάσει η κακοκαιρία

  • Παρακολουθείτε συνεχώς από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση τις επίσημες προειδοποιήσεις ή συμβουλές.
  • Ελέγξτε το σπίτι και τα λοιπά περιουσιακά σας στοιχεία για να καταγράψετε πιθανές ζημιές.

Πηγή: skai.gr, lifo.gr

v