Πώς «επιβιώνει» το κάθε ζώδιο στη ζούγκλα του Survivor

Πώς «επιβιώνει» το κάθε ζώδιο στη ζούγκλα του Survivor

Εντάξει, εννοείται ότι δεν θα πηγαίναμε ποτέ στο Survivor ούτε θ’ αφήναμε τα παιδιά μας να κάνουν τέτοια «όνειρα», αλλά σε περίπτωση το χαζοβλέπουμε που και που, δε μπορεί… Όλο κι έχουμε ψιλοσκεφτεί τον εαυτό μας να βασανίζεται στις παραλίες του Άγ. Δομήνικου κι έχουμε αναρωτηθεί τι διάολο θα κάναμε αν βρισκόμασταν ξαφνικά σε μια ερημική παραλία με καμιά δεκαριά ημίγυμνους αγνώστους και μια χούφτα φακές για μια εβδομάδα. Για να δούμε, λοιπόν, τι θα μας απαντούσαν τα άστρα, οι παντογνώστες φίλοι μας που λάμπουν στον καθάριο νυχτερινό ουρανό της Καραϊβικής!

Κριός

Ανταγωνιστικός και πεισματάρης το Κριάρι, κάνει τα αδύνατα-δυνατά να κερδίζει κάθε φορά που ρίχνεται στο στίβο μάχης ή το ρινγκ και εμψύχωνει την ομάδα του με όλες του τις δυνάμεις, απ’ τον πάγκο. Δεν είναι, βέβαια, και πολύ της στρατηγικής, ενώ και η υπομονή του εξαντλείται σχετικά εύκολα. Οπότε, δύσκολα θα συνεχίσει για πολύ να δίνει τα πάντα για κάποιους που το εκμεταλλεύονται ή αρνούνται εμφανώς να το εκτιμήσουν...

Ταύρος

Προσηλωμένος στον στόχο του και αποφασισμένος να μην κάνει πίσω ούτε στιγμή, το Ταυράκι καταφτάνει στην παραλία γεμάτος αυτοπεποίθηση και φιλοδοξία. Το Survivor, όμως, δεν είναι μόνον αγώνες και μονομαχίες. Είναι και ατελείωτες ώρες σε μια απομονωμένη παραλία με ένα τσούρμο συνοδοιπόρων που έχουν επιλέξει καποιοι άλλοι. Δεν είναι δύσκολο, λοιπόν, να αποσυρθεί στη γωνιά του και να βρεθεί «στον τάκο» λόγω… ανωνυμίας.

Δίδυμος

Το Διδυμάκι είναι ένα ον κοινωνικό, με μια μόνιμη διάθεση να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα και να απαλύνει τις δύσκολες στιγμές. Κάπως έτσι, κερδίζει την εύνοια των υπολοίπων με το καλημέρα εξασφαλίζοντας την παραμονή του στο παιχνίδι για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ακόμη και αν στους αγώνες… περπατάει. Έλα όμως που δεν αντέχει χωρίς ίντριγκα και σύντομα τους κάνει όλους άνω κάτω, διχάζοντας απόλυτα κοινό και συμπαίκτες.

Καρκίνος

Εξαιρετικά δεμένο με το στενό του περιβάλλον, το Καρκινάκι ξέρει ότι πήρε μια λάθος απόφαση από την πρώτη στιγμή που θα πατήσει το πόδι του στον Αγ. Δομήνικο. Πώς θα αντέξει μακριά τους για τόσο καιρό (ακόμη και 1 εβδομάδα του φαίνεται αιώνας)... Μα φυσικά, δίνοντας το 1000% σε κάθε έπαθλο επικοινωνίας και σχηματίζοντας τη δική του μικρή δεμένη φαμίλια εντός της ευρύτερης ομάδας. Κοινώς, κλικαδόρος μέγας!

Λέων

Αριστοκρατικό και επιβλητικό, το Λιονταράκι είναι ο βασιλιάς της ζούγκλας και φροντίζει να το υπενθυμίζει σε όλους τους κατοίκους της παραλίας απ’ το πρώτο κιόλας λεπτό. Στην πράξη, βέβαια, στο Survivor είναι όλοι ίσοι, μοιράζονται τις ίδιες πενιχρές προμήθειες και κοιμούνται στο ίδιο σκληρό σανίδι. Κι επειδή και οι ήττες είναι αναπόφευκτες, είναι αναπόφευκτο και για το Λιονταράκι να ξενερώσει τόσο που να ελπίζει σε μια πρόωρη έξοδο...

Παρθένος

Λάτρης της οργάνωσης και της καθαριότητας, το Παρθενάκι μοιάζει αρχικά εντελώς έξω απ’ τα νερά του. Παρ’ όλ’ αυτά, έχει την επιμονή και την υπομονή να χτίζει κάτι απ’ το τίποτα κι έτσι γίνεται πολύ σημαντικός για την επιβίωση της ομάδας, ακόμα και αν δεν φέρνει νίκες (μεταξύ μας, δεν είναι και το πιο ανταγωνιστικό ζώδιο). Είναι αγαπητός και υποστηρικτικός με όλους, αλλά δεν γαντζώνεται σε κλίκες κι αυτπό του κοστίζει την παραμονή του.

Ζυγός

Διπλωμάτης και ισορροπιστής των ανθρώπινων σχέσεων, ο Ζυγός μπαίνει στο Survivor με σκοπό να ρίξει το βάρος εκεί ακριβώς που δεν το ρίχνουν οι άλλοι: στη συμβίωση και τις διαπροσωπικές σχέσεις-συμμαχίες. Το πρόβλημα είναι ότι πιστεύει υπερβολικά πολύ στις ικανότητες του να χειρίζεται τους συμπαίκτες του, με αποτέλεσμα να εκπλαγεί όταν τον πάρουν χαμπάρι κι αρχίσει ο κατήφορος...

Σκορπιός

Πανούργος, αυτάρκης και παθιασμένος για το έπαθλο, ο Σκορπιός δεν ταξιδεύει ως την Καραϊβική για να επιστρέψει γρήγορα και με το… κεντρί στα σκέλια. Με την αποφασιστικότητα που τον διακρίνει ξεπερνά συνεχώς τα όρια του, βελτιώνοντας σταθερά τις επιδόσεις του και αντέχοντας με ευκολία και τις πιο μεγάλες πείνες. Το δυνατό του σημείο, όμως, μπορεί να είναι και το πιο αδύνατο: πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ένας λύκος χωρίς αγέλη;

Τοξότης

Ταξιδιάρης, περιπετειώδης, συλλέκτης εμπειριών και βολικός όσο δεν πάει, το Τοξοτάκι μοιάζει φτιαγμένο για παιχνίδια σαν κι αυτό. Στο νησί χαίρεται με τα πάντα και ειδικά με τη φύση, τις νέες γνωριμίες, τις χειροτεχνίες και τις βραδινές μαζώξεις γύρω απ’ τη φωτιά. Το μεγάλο ξενέρωμα έρχεται όταν ανακαλύπτει ότι, για να τ’ απολαύσει όλα αυτά, πρέπει και να κοπιάσει. Η έξοδος έρχεται όταν οι φίλοι του ανακαλύπτουν ότι δεν το έχει σκοπό.

Αιγόκερως

Το Αιγοκεράκι δεν κάνει τίποτα χωρίς λόγο κι έχει πάντα ένα σχέδιο για το πώς θα κερδίσει και τι θα κάνει μετά για ν’ αξιοποιήσει τη νίκη του. Ξεκινά το παιχνίδι παίζοντας ομαδικά και αναλαμβάνοντας έως και χρέη άτυπου κόουτς της ομάδας, και συνεχίζει ως μονάδα, χαράσσοντας μεθοδικά το μονοπάτι για τον τελικό. Είναι, όμως, γκρινιάρης κι εγωιστής κι είναι αδύνατο να μην βρεθεί στα πρόθυρα της αποχώρησης περισσότερες από μία φορές.

Υδροχόος

Δεν συμπαθεί την τηλεόραση ο Υδροχόος, αλλά μια περιπέτεια στη αγαπημένη του φύση δεν τον αφήνει αδιάφορο κι έτσι φτάνει στον Αγ. Δομήνικο αποφασισμένος να κερδίσει όσα μπορεί από αυτήν την πρωτόγνωρη εμπειρία. Τα αγωνίσματα δεν είναι το φόρτε του, ενώ όσο εύκολα γίνεται η ψυχή της παρέας, άλλο τόσο καταφέρνει να τους ξενερώσει όλους με τις εμμονές του και να μπει στο στόχαστρο πριν καν αντιληφθεί τι έγινε.

Ιχθύς

Το Ψαράκι φτάνει στο νησί με όνειρα χίλια, απλώς… τα 999 από αυτά είναι εντελώς άσχετα με το Survivor. Ανασφαλής και μοιρολάτρης, παίρνει τις ήττες πιο βαριά απ’ ότι χαίρεται τις νίκες και αναζητά μονίμως κάποιον που είναι πρόθυμος να ακούσει τα παράπονά του για τις δύσκολες συνθήκες, αλλά και τους… συμπαίκτες του. Δεν τον αντιπαθεί κανείς, αλλά όταν έρθει η ψηφοφορία, κάνει την επιλογή της ομάδας πιο εύκολη από ποτέ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v