Η 6 μηνών κόρη μου δεν θέλει καθόλου τον πατέρα της. Τι να κάνω;

Η 6 μηνών κόρη μου δεν θέλει καθόλου τον πατέρα της. Τι να κάνω;
Ερώτηση:
Γεια σας. Το μωρό μου είναι 6 μηνών και κλαίει όταν έχει επαφή με τον πατέρα της. Ακόμα και δίπλα της να κάτσει χωρίς να της μιλάει. Έχουμε δοκιμάσει τα πάντα, ούτε με την αγκαλιά σταματά. Υπάρχουν κάποιες στιγμές που μπορεί να της κάνει παιχνίδια και να γελάει. Τι μπορούμε να κάνουμε; Δεν έχει τέτοια συμπεριφορά με άλλους.
Απάντηση:

Η σχέση με το μωρό σας είναι σε τροχιά εξέλιξης! Η όμορφη κόρη σας κάθε μέρα αλλάζει, μεγαλώνει, αναπτύσσει νέες ικανότητες! Μια προσέγγιση λοιπόν η οποία δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα, δε σημαίνει απαραίτητα ότι δε θα προχωρήσει αύριο! 

Τρυφερά και χωρίς πίεση φροντίζετε ώστε να περνά χρόνο με τον πατέρα της, αρχικά και με τη δική σας παρουσία ώστε να είναι πιο ήσυχη. Όσο εξοικειώνονται, όσο μοιράζονται κι όσο μεγαλώνει τόσο περισσότερο θα μπορούν να χαρούν ο ένας τον άλλο.  

Η κορούλα σας είναι βρέφος, σας χρειάζεται κοντά της και σας το δείχνει. Μην το καταγράφετε σαν αποτυχία ό,τι δεν έχετε καταφέρει μέχρι σήμερα. Κάθε παιδί έχει το δικό του ρυθμό ανάπτυξης που οι γονείς έχουν να τον λαμβάνουν υπόψη τους και να προχωρούν ανάλογα με αυτόν.

Βήμα βήμα λοιπόν και με αγάπη και λαχτάρα θα γνωριστείτε καλύτερα και θα χτίζετε κάθε μέρα γερά θεμέλια στις σχέσεις σας!

Να σας ζήσει! 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.    

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v