Χαρδαλιάς: Παράταση του lockdown για τουλάχιστον μια εβδομάδα

Χαρδαλιάς: Παράταση του lockdown για τουλάχιστον μια εβδομάδα

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην χώρα μας και ακόμα η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη παρά τα περιοριστικά μέτρα. Σήμερα μετά από συνεδρίαση των εμπειρογνωμόνων, αποφασίστηκε η παράταση του lockdown για τουλάχιστον μια εβδομάδα, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ο απαιτούμενος χρόνος για την αποσυμφόρηση του ΕΣΥ από  νοσηλευόμενους και διασωληνωμένους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ,  ανακοινώθηκαν σήμερα 1790 κρούσματα. Αναφορικά με την Αττική καταγράφηκαν 790 μολύνσεις ενώ στην Θεσσαλονίκη 150. Δυστυχώς, το τελευταίο 24ωρο έχασαν την μάχη με τον κορονοϊό 29 συμπολίτες μας ενώ οι διασωληνωμένοι φτάνουν τους 371.

Η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου δήλωσε ότι το επιδημιολογικό φορτίο αυξήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και ότι η πίεση στο ΕΣΥ είναι εμφανέσταση. Αναφερόμενη στους μαζικούς εμβολιασμούς στο Ισραήλ είπε ότι τα νέα είναι ενθαρρυντικά και ότι η κανονικότητα φαίνεται να επιστρέφει.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αποφασίστηκε η παράταση του lockdown για τουλάχιστον μια εβδομάδα, ενώ αρκετές νέες περιοχές μπήκαν στο «κόκκινο». Μάλιστα έκανε λόγο και για την Τσικνοπέμπτη καλώντας τους πολίτες να περάσουν τη μέρα τους με τους ανθρώπους με τους οποίους ήδη βρίσκονται κοντά, ενώ τόνισε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει όπως και  τις υπόλοιπες ημέρες.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v