Μακρή: Εξετάζεται η παράταση της σχολικής χρονιάς για ψυχολογικούς λόγους

Μακρή: Εξετάζεται η παράταση της σχολικής χρονιάς για ψυχολογικούς λόγους

Ενώ τα σχολεία της Αττικής και άλλων «κόκκινων» περιοχών παραμένουν κλειστά, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, καλεσμένη σε τηλεοπτική εκπομπή, εξέφρασε την αγωνία της για το άνοιγμά τους, το οποίο δεν φαίνεται να πραγματοποιείται πριν τις 15 Μαρτίου.

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

Σε ότι αφορά στην επαναλειτουργία των σχολείων, υποστήριξε ότι «κάθε εβδομάδα συζητείται από τους ειδικούς το θέμα της επαναλειτουργίας των σχολείων. Όταν έχουμε την εισήγησή τους θα πάρουμε την πολιτική απόφαση. Θέλουμε τα σχολεία να λειτουργήσουν δια ζώσης όταν οι ειδικοί ανάψουν το πράσινο φως».

Παράταση σχολικής χρονιάς

Μάλιστα, δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο παράταση του σχολικού έτους, κυρίως για την ψυχολογία των παιδιών που έμειναν πολύ καιρό στο σπίτι μακριά από τους συμμαθητές και τους δασκάλους τους: 

«Έχει πέσει στο τραπέζι το σενάριο για παράταση της σχολικής χρονιάς. Εξετάζεται. Και αν γίνει, δεν θα γίνει γιατί δεν έχει καλυφθεί η ύλη, αλλά γιατί πρέπει τα παιδιά για κοινωνικούς και ψυχολογικούς λόγους, να ξαναέρθουν στα σχολεία», ανέφερε.

Γιατί παραμένουν κλειστά τα φροντιστήρια

Επιπλέον, έκανε αναφορά και στα κλειστά φροντιστήρια τα οποία, όπως, είπε, δεν είναι «ξεχασμένα» από το Υπ. Παιδείας: 

«Δεν το έχουμε ξεχάσει το άνοιγμα των φροντιστηρίων. Απλώς οι ειδικοί θεωρούν ότι επειδή εκεί δεν είναι μια συγκεκριμένη ομάδα μαθητών, δεν μπορούμε για λόγους συγχρωτισμού και μετάδοσης ασθένειας, να επιτρέψουμε το άνοιγμα. Δεν είναι αυθαίρετη απόφαση του υπουργείου. Είναι απόφαση που επιβάλλεται, υποδεικνύεται και συμβαδίζει με τις οδηγίες των ειδικών», εξήγησε.

Πηγή: protothema.gr

v