«Παντρεύτηκα έναν άντρα που μιλάει με τις πράξεις του»

«Παντρεύτηκα έναν άντρα που μιλάει με τις πράξεις του»

«Οι άντρες δεν μιλούν πολύ στο νου σου να το γράψεις, όσο για την αγάπη τους τη δείχνουνε με πράξεις» είχε τραγουδήσει κάποια στιγμή ο υπέροχος Τόλης Βοσκόπουλος και καμία γυναίκα δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει μαζί του. Οι πράξεις είναι πολύ πιο ισχυρές και ουσιαστικές από τα λόγια όπως λέει και αυτή η μαμά.

«Στα 8 χρόνια που είμαστε παντρεμένοι μπορώ να μετρήσω στα δάχτυλα του ενός χεριού τις φορές που μου ζήτησε ''συγγνώμη''. Όσο για το ''σ'αγαπώ'' ζήτημα να μου το λέει μια φορά την εβδομάδα. Και η αλήθεια είναι, ότι όταν δεν είμαι καλά, σπάνια θα μου πει παρηγορητικά λόγια.

Ωστόσο, μετά από κάθε διαφωνία μας θα βρει έναν τρυφερό τρόπο για να μονιάσουμε. Θα μαγειρέψει το αγαπημένο μου φαγητό, θα μου φέρει σοκολατάκια ή θα με αγκαλιάσει τόσο σφιχτά ώστε να νιώσω την αγάπη του.

Δεν περνάει ούτε μια εβδομάδα που δεν θα με βοηθήσει με τα ψώνια του σπιτιού, που δεν θα φτιάξει πρωινό για όλη την οικογένεια, που δεν θα μου φέρει τον καφέ μου ενώ είμαι ακόμη στο κρεβάτι.

Μπορεί να μην λέει πολλά αλλά κάνει πολλά! Κάποια στιγμή μου έστειλε λουλούδια στο γραφείο μου μόνο και μόνο επειδή περνούσα μια δύσκολη μέρα.

Για να είμαι ειλικρινής, όμως, στις αρχές της σχέσης μας με απασχολούσε πολύ το γεγονός ότι δεν εκφραζόταν. Ήθελα να μου λέει ότι με αγαπάει, όχι μόνο να μου το δείχνει. Με τον καιρό ωστόσο, συνειδητοποίησα ότι δεν είναι εύκολο για όλους να πουν τι νιώθουν!

Έμαθα όμως να ''ακούω'' την αγάπη του μέσα από τις πράξεις του, που είναι πολλές και είναι τόσο τρυφερές και ουσιαστικές. Και ποτέ μου δεν ένιωσα ανασφαλής για το τι σημαίνω για εκείνον!

Μου το δείχνει καθημερινά όταν τρέχει για όλους και για όλα προκειμένου να ξεκουραστώ, όταν με αφήνει να χουζουρέψω και αναλαμβάνει να ντύσει και να πάει τα παιδιά στο σχολείο.

Σπάνια ζητάω τη βοήθειά του καθώς μου την προσφέρει απλόχερα. Αυτές τις σπάνιες φορές που μου λέει ότι με αγαπάει ή μου κάνει κάποιο κομπλιμέντο, κοκκινίζω σαν έφηβη! Όμως προτιμώ τις πράξεις του από τα λόγια του γιατί είναι πολύ πιο ισχυρές και δεν σβήνουν με τίποτα.»

Πηγή: herviewfromhome.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

v