Νέα μέτρα: έως 2χλμ για ψώνια και άθληση - από τις 7 η απαγόρευση τα ΣΚ

Νέα μέτρα: έως 2χλμ για ψώνια και άθληση - από τις 7 η απαγόρευση τα ΣΚ

Tην τελευταία εβδομάδα η κατάσταση της χώρας είναι έκρυθμη εξαιτίας της πανδημίας. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι 2.702, ενώ σημειώθηκαν 40 νέοι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι αγγίζουν τους 431. Ως εκ τούτου σήμερα, έπειτα από συνεδρίαση των ειδικών, αποφασίστηκαν οι αλλαγές στα μέτρα σε ότι αφορά τα ψώνια, την άθληση και την απαγόρευση της κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα.

 

O υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ενημερώνοντας τους πολίτες για την εξέλιξη της πανδημίας τόνισε ότι η Αττική δεν είναι στο κόκκινο, αλλά στο βαθύ κόκκινο και ότι η πίεση στο σύστημα υγείας είναι πλέον ασφυκτική καθώς ξεπερνά τα όριά του τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό. 

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, θα υπάρξουν ορισμένες αλλαγές στα υπάρχοντα μέτρα για την ανάσχεση του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα από αύριο έως την Τρίτη 16 Μαρτίου, όσον αφορά τις μετακινήσεις ισχύουν τα εξής:

  • Στο SMS 2 (αγορά αγαθών) και 3 (επίσκεψη σε τράπεζα) η μετακίνηση θα γίνεται εντός δήμου ή έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.
  • Στο SMS 6  η δραστηριότητα γίνεται είτε όταν κάποιος είναι πεζός ή όταν κινείται με ποδήλατο. Απαγορεύεται το αυτοκίνητο.
  • Στο SMS 4 από αύριο θα γίνονται εκτεταμένοι έλεγχοι και θα ζητούνται επιπλέον διευκρινήσεις.

Όσον αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα θα ξεκινά πλέον από τις 19.00.

v