Τραυματιοφορέας του Παίδων κακοποίησε σεξουαλικά δύο κορίτσια 6 και 8 ετών

Τραυματιοφορέας του Παίδων κακοποίησε σεξουαλικά δύο κορίτσια 6 και 8 ετών

Πριν δύο μέρες, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας εξέδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος ανηλίκων από εργαζόμενο στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Στην συνέχεια, η Ένορκη Διοικητική Εξέταση επιβεβαίωσε τις καταγγελίες για τον 50χρονο τραυματιοφορέα, ο οποίος θώπευσε δύο κορίτσια κατά τη διάρκεια καθετηριασμών

Το πρώτο περιστατικό συνέβη στις 29 Ιανουαρίου σε βάρος ενός 6χρονου κοριτσιού, το οποίο κατήγγειλαν δύο γιατροί που είδαν τον 50χρονο άντρα να έχει το χέρι του στα γεννητικά όργανα του παιδιού ενώ εκείνο ήταν σε αναισθησία!

Σύμφωνα με την Ένορκη Διοικητική Εξέταση, το δεύτερο θύμα ήταν ένα 8χρονο κοριτσάκι το οποίο βρισκόταν σε διαδικασία αναισθησίας και ήταν ανήμπορο να αντιδράσει.

Ο τραυματιοφορέας τέθηκε σε αναστολή από τα καθήκοντά του ενώ στην κατάθεσή του υποστήριξε ότι «δεν έχει κατανοήσει επαρκώς το περιεχόμενο, τη σημασία και τη βαρύτητα των πράξεών του»!

Σοκαρισμένοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου

«Έχουμε πέσει από τα σύννεφα. Είμαστε απίστευτα σοκαρισμένοι. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι 30 χρόνια στην ίδια θέση και δεν έχει δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα» δήλωσε χθες o πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Δήμος Κωνσταντόπουλος. Εν τω μεταξύ, χθες η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί οι αξιόποινες πράξεις της προσβολής της γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος ανηλίκων. Παράλληλα, θα ερευνηθεί αν τίθεται θέμα ευθυνών της διοίκησης του νοσοκομείου, καθώς η ΕΔΕ διατάχθηκε μετά τις καταγγελίες για το δεύτερο περιστατικό, αν και ο τραυματιοφορέας είχε ήδη πιαστεί να ενεργεί σεξουαλικές πράξεις κατά την εξέταση του πρώτου κοριτσιού.

Πηγή: newsbreak.gr

v