«Η πεθερά μου δεν είναι απλώς η μητέρα του άντρα μου. Είναι οικογένειά μου!»

«Η πεθερά μου δεν είναι απλώς η μητέρα του άντρα μου. Είναι οικογένειά μου!»

Υπάρχουν πεθερές που σου βγάζουν την ψυχή, είναι όμως και μερικές που είναι αληθινό «λαχείο»! Η καλοσύνη και η αγάπη τους πλημμυρίζουν την νέα οικογένεια του γιου τους και δεν θα ήταν υπερβολικό να πει κανείς ότι οι αυτές οι νύφες κέρδισαν μια δεύτερη μάνα να τις φροντίζει και να τις προσέχει. Όπως συμβαίνει και με αυτή την μαμά...

«Με τον σύζυγό μου είμαστε παντρεμένοι 8 χρόνια. Σ' αυτό το διάστημα δέθηκα τόσο με την πεθερά μου, ώστε να τη βλέπω σαν δεύτερη μάνα μου. Είναι ο άνθρωπος που γεμίζει με αγάπη και χαμόγελα την καθημερινότητά μας και δεν υπάρχει κανείς στην οικογένεια που να μην έχει να πει καλό λόγο για το άτομό της.

Είναι εξαιρετικός άνθρωπος και η αυτοπεποίθησή της σου δίνει την αίσθηση της ασφάλειας. Δεν είναι μια συμβατική πεθερά! Είναι ανοιχτόμυαλη και με αντιμετωπίζει σαν παιδί της.

Ο ρόλος που παίζει στην ζωή των παιδιών μου είναι πολύ σημαντικός. Πλημμυρίζει με αγάπη τα εγγόνια της και δεν είναι να απορεί κανείς που της έχουν τέτοια αδυναμία! Η αγκαλιά της είναι πάντοτε ανοιχτή και θα τους ψιθυρίσει τα πιο τρυφερά και παρηγορητικά λόγια, όταν το έχουν ανάγκη.

Είναι υπέροχη εικόνα να τη βλέπεις να παίζει και να φροντίζει τα εγγόνια της. Χτίζει μαζί τους αναμνήσεις που θα τους συντροφεύουν για όλη τους τη ζωή.

Η ποιότητα του χαρακτήρα όμως φαίνεται και στο πώς μεγάλωσε τον γιο της. Είμαι πολύ τυχερή που είμαι μέλος αυτής της οικογένειας. Είναι και αυτή μαμά και ανησυχεί πολύ, όμως, ξέρει να σέβεται την προσωπική ζωή του παιδιού της. Είναι πάντα πρόθυμη να συμβουλέψει και να βοηθήσει, αρκεί να της ζητηθεί. Ειλικρινά, τη θαυμάζω! Θέλω να και εγώ να μπορώ να κάνω το ίδιο όταν μεγαλώσουν τα παιδιά μου.

Είμαστε πολύ δεμένες και δεν το κρύβουμε. Μου συμπεριφέρεται με την ίδια αγάπη και τρυφερότητα που δείχνει στον γιο της. Καμιά φορά ξεχνάω ότι είναι η πεθερά μου. Έχουμε τόσα κοινά!

Είμαι η νύφη της αλλά για μένα είναι η δεύτερη μαμά μου και ο άνθρωπος που μου έχει σταθεί στις δυσκολίες μου.»

Ελεύθερη μετάφραση από erviewfromhome.com

v