Τι θα ντυνόμασταν φέτος τις Απόκριες αν πηγαίναμε σε πάρτι μασκέ

Τι θα ντυνόμασταν φέτος τις Απόκριες αν πηγαίναμε σε πάρτι μασκέ

Πέρσι προλάβαμε στο τσακ να πάμε σε κάποιο πάρτι μασκέ πριν ματαιωθούν οριστικά τα καρναβάλια σε όλη τη χώρα λόγω κορονοϊού. Φέτος, δεν προλάβαμε ούτε καν να σκεφτούμε τι θα ντυθούμε, αφού το lockdown και η νέα έξαρση της πανδημίας δεν αφήνουν περιθώρια χαλάρωσης. Παρ’ όλ’ αυτά, μπορούμε πάντα να το γλεντήσουμε εικονικά, βάζοντας με το νου μας τι θα ντυνόμασταν φέτος (από την πλούσια επικαιρότητα) αν μπορούσαμε να πάμε σε πάρτι μασκέ ή σε κάποιο ξέφρενο καρναβάλι, από τα τόσα που έχει η Ελλάδα μας.

Κορονοϊός, ο αόρατος εχθρός

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του φετινού καρναβαλιού θα ήταν σίγουρα ο εκείνος που το ματαίωσε, ο κορονοϊός. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κόκκινη μπάλα με τα μακριά αγκάθια (που σκοτώνουν χωρίς να τσιμπάνε) θα ήταν μία απο τις πιο δημοφιλής ενδυμασίες σε άπειρες εκδοχές. Και μια απ’ τις καλύτερες θα ήταν εκείνο το τέλειο το κράνος-κορονοϊός που πρωτοφόρεσε και έκανε viral ένας ινδός αστυνομικός!

Σωτήρης Τσιόδρας, ο δήμιος του κορονοϊού

Είναι σίγουρα η εμβληματική φιγούρα της εκστρατείας κατά του κορονοϊού και της καθημερινής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας. Ας τον τιμήσουμε, λοιπόν, με την κατάλληλη ψαρομάλλικη περούκα, ένα κλασικό γυαλάκι κι ένα απλό μπλε κοστούμι (η φανελάκι και πουκάμισο φορεμένο στη μία μεριά). Όσο για τον ρόλο του δήμιου, μπορούμε να τον υπονοήσουμε κρατώντας στο χέρι... έναν διπλό πέλεκυ.

Ματίνα Παγώνη, η άτυπη εκπρόσωπος τύπου

Δεν είναι μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, αλλά οι περισσότεροι θα βάζαμε το χέρι μας στη φωτιά ότι είναι… Η Ματίνα Παγώνη, πάντως, κατάφερε να έχει εμφανιστεί περισσότερες φορές στην TV και να ‘χει δώσει περισσότερες εκτιμήσεις για την εξέλιξη της πανδημίας και των μέτρων από κάθε ειδικό. Ξανθιά περούκα με κοκοράκι, λοιπόν, έντονο μακιγιάζ, χρωματιστό φουλάρι και ένα τηλεπαράθυρο από χαρτόνι στο χέρι.

Η κυρία που χοροπηδάει πάνω στις μάσκες, το ζωντανό meme

Πλατεία Συντάγματος, συγκέντρωση κατά της μάσκας: μια απλή καθημερινή γυναίκα χοροπηδά πάνω σε μια στοίβα από διαβολικές χειρουργικές μάσκες, γίνεται το πρόσωπο της ημέρας και πυροδοτεί περισσότερα meme το λεπτό και απ’ τα γάντια του Μπέρνι Σάντερς. Πώς να μην τιμήσει κανείς ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα της πανδημίας με μια περούκα τύπου ΑΜΑΝ, το σωστό φλατ ξώφτερνο και έναν σωρό από μάσκες για… πάτημα.

Κουτσαβάκης, το ρε ματζόρε της ζωής μας

Εντάξει, πολλά τα κορονοπάρτι, οι κορονομαζώξεις και τα κορονοπηγαδάκια όλους αυτούς τους μήνες, αλλά μόνο ένας τσίμπησε το πρόστιμο τόσο περήφανα και μας έκανε να νιώσουμε και άσχημα που πιάστηκε και… χάλασε ο αρραβώνας του: ο Κουτσαβάκης ο ρεμπέτης! Τιμούμε λοιπόν την καλτ φιγούρα του, με κόκκινο φούτερ, κόμμωση με χωρίστρα και μπριγιαντίνη, και έναν τζουρά στο χέρι κολλημένο στο αγαπημένο του ρε ματζόρε.

Πρόβατο, ο καλύτερος φίλος της καραντίνας

Άλλος ένας πρωταγωνιστής των «αντιμασκικών» συγκεντρώσεων ήταν και η μάσκα προβάτου (μα ιατρική μάσκα από πάνω) που συμβολίζει όσους «επέλεξαν» να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα και να μην αντιδρούν στην επίθεση που δέχεται η ελευθερία και τα θεμελιώδη δικαιώματά τους. Εδώ δεν χρειάζεται και πολλή δουλειά, αφού οι μάσκες είναι εξαιρετικά γλαφυρές και το μήνυμά τους ξεκάθαρο: μπεεεεεεεε!

Γρηγόρης Πετράκος, ελεύθερος πολιορκημένος

Μέχρι πρότινος, ήταν ο ψηλός τροβαδούρος από κάποιο Φέιμ Στόρι που είχε κι ένα φλερτ με εκείνη που μαλλιοτραβήχτηκε με την Άσπα. Πλέον είναι ο μπροστάρης «αντι-lockdown» δραστηριότητας στα σόσιαλ και ιδρυτής του κινήματος... «#Κι εγώ». Φοράμε λοιπόν μια περούκα «μεσο βαρετό αντρικό κούρεμα», παίρνουμε την κιθάρα μας και τραγουδάμε «Κι όλα τελειώσαν...», λες και έφτασε κιόλας εκείνη η ευλογημένη μέρα.

Νίκος Χαρδαλιάς, το μακρύ χέρι του νόμου

Τελευταίο και καλύτερο, το πιο αμφιλεγόμενο πρόσωπο αυτής της ατελείωτης περιπέτειας, ο Νίκος Χαρδαλιάς που βρίσκεται παντού και πάντα, λές και έχει σπείρει σωσίες του σε όλη τη χώρα σαν τον Σαντάμ. Πρόκειται για τον αδιαφολονίκητο παρτενέρ του Σωτήρη Τσιόδρα και δεν μπορεί να λείπει από κανένα πάρτυ μασκέ. Με περούκα πιο βαρετή κι απ’ του Πετράκου και τη χαρακτηριστική μπλε μάσκα που μετά βίας καλύπτει 1/3 του προσώπου του.

Φωτό μεταμφιέσεων Τσιόδρας, Παγώνη: allegro.gr

v