Γυναίκα με 2 κόλπους και 2 μήτρες έμεινε έγκυος, παρά τις ελάχιστες πιθανότητες

Γυναίκα με 2 κόλπους και 2 μήτρες έμεινε έγκυος, παρά τις ελάχιστες πιθανότητες

Μια 30χρονη γυναίκα γεννήθηκε με μια εξαιρετικά σπάνια μετάλλαξη που ονομάζεται «Δίδελφυς μήτρα». Δημιουργείται από την αποτυχία συνενώσεων των μητρικών κεράτων και σχηματίζονται, έτσι, δύο κόλποι. Ο κάθε κόλπος έχει την δική του μήτρα, τράχηλο και ωοθήκες.

Παρότι η πιθανότητα αποβολής ήταν μεγάλη, η γυναίκα έμεινε έγκυος και σήμερα είναι ήδη 25 εβδομάδων. Μαζί με τον αρραβωνιαστικό της, περιμένουν αγοράκι από την δεξιά της μήτρα, η οποία, σύμφωνα με τους γιατρούς, είναι και η πιο ισχυρή. Μάλιστα, η μέλλουσα μαμά λέει ότι νιώθει το μωράκι της να κουνιέται και να «κλωτσάει» μόνο από τα… δεξιά!

Το μωρό μεγαλώνει μέχρι τώρα κανονικά, αλλά λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης θεωρείται εγκυμοσύνη υψηλού κινδύνου και παρακολουθείται από τους γιατρούς της κάθε δύο εβδομάδες.

«Οι μήτρες μου είναι πολύ μικρές και δεν τεντώνουν. Γι’ αυτό και είναι δύσκολο να κρατήσω το μωρό για εννιά μήνες» δήλωσε η μέλλουσα μαμά από την Αυστραλία. «Πιθανότατα θα γεννήσω περίπου 30 εβδομάδων, ενώ δεν μπορώ να γεννήσω φυσικά και θα κάνω καισαρική τομή.»

Η νεαρή γυναίκα, παρότι πάντα διαισθανόταν πως υπάρχει κάτι διαφορετικό στο σώμα της, ανακάλυψε την σπάνια μετάλλαξη του κόλπου της στα είκοσί της χρόνια. «Δεν υπήρχει Google όταν ήμουν μικρή, ούτε τα συζητούσαμε αυτά με την μαμά μας.

Δεν ήξερα πως μοιάζει ο κόλπος… Και δεν μπορούσα να ξέρω με βεβαιότητα γιατί έχεις δύο μικρά ανοίγματα από κάτω, όταν όλες είχαν ένα. Πάντως ήξερα πως κάτι είναι διαφορετικό!» λέει η 30χρονη γυναίκα και συνεχίζει: «Τα ταμπόν δεν λειτουργούσαν στην περίπτωσή μου, ενώ όταν έκανα σεξ η κατάσταση ήταν… άβολη!»

Πάντως, παρά τη δυσκολία να μείνει έγκυος αλλά και τις πιθανές επιπλοκές, είναι ενθουσιασμένη που θα γίνει μητέρα. «Όταν οι γιατροί διαπίστωσαν πως είμαι έγκυος, ξαφνιάστηκαν όσο κι εγώ! Πάντως, ανυπομονώ να κρατήσω το αγοράκι μου στην αγκαλιά μου!».

Πηγή: dailyrecord.co.uk

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v