Ο πρώην άντρας μου κάνει χατίρια στον γιο μου που εγώ δυσκολεύομαι να κάνω…

Ο πρώην άντρας μου κάνει χατίρια στον γιο μου που εγώ δυσκολεύομαι να κάνω…
Ερώτηση:
Το παιδί μου είναι 11 χρονών. Ο πατέρας του τον έβλεπε κάθε εβδομάδα από 1 ώρα. Τώρα, τον τελευταίο καιρό, τον παίρνει σπίτι του και κάνουν πράγματα στα οποία εγώ δυσκολεύομαι να ανταπεξέλθω οικονομικά όπως εκδρομές, εστιατόρια κτλ. Βλέπω ότι άρχισε να σκέφτεται να μείνει με τον πατέρα του…
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Το θέμα που προσεγγίζετε είναι πολυσύνθετο καθώς αφορά όχι μόνον τη σχέση του γιού σας με τον πατέρα του, αλλά και τη σχέση μεταξύ εσάς ως γονείς.

Ο υπέροχος γιος σας μεγαλώνει. Μέσα στα πλαίσια της ανάπτυξης του εμπεριέχεται η εξέλιξη, η αλλαγή. Η αλλαγή δεν αφορά μόνον τα ατομικά του χαρακτηριστικά, αλλά και τις σχέσεις!

Είναι πολύ όμορφο που μπορείτε να έχετε νέες δυνατότητες και εμπειρίες με τον γιο σας. Είστε πολύ σημαντική. Είναι πολύ σημαντικός και ο πατέρας του. Κατανοώ ότι είναι ένα θέμα όπου έχετε αντιμετωπίσει δυσκολίες κι έχετε ζοριστεί για να καταλήξετε σε χωρισμό. Είναι ωστόσο συμφέρον προς όλες τις πλευρές το κλίμα να αλλάξει, να ομορφύνει.  

Η σχέση μεταξύ εσάς και του γιου σας έχει πολύ γερές βάσεις. Δεν διαπραγματεύεται. Έχετε να συνεχίσετε ωστόσο να την φροντίζετε. Δεν είναι οι παροχές που μετρούν στα παιδιά, αλλά η αγάπη. Μακάρι να περνά υπέροχο χρόνο με τον πατέρα του και να ζει όμορφες στιγμές. Αυτό δεν είναι εναντίον σας. Μακάρι να γυρνά με λαχτάρα στην αγκαλιά σας για να σας μοιραστεί τις νέες του περιπέτειες!

Αγκαλιάστε λοιπόν τον γιο σας αλλά αγκαλιάστε και τις αλλαγές που φέρνει το μεγάλωμα του! Μην προσπαθήσετε να μείνετε αμετακίνητη, δε συμφέρει!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.    

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v