Μάχη να κρατηθεί στη ζωή το 2,5 ετών αγοράκι που βρέθηκε χωρίς σφυγμό σε βαρέλι με νερό

Μάχη να κρατηθεί στη ζωή το 2,5 ετών αγοράκι που βρέθηκε χωρίς σφυγμό σε βαρέλι με νερό

Η ιστορία του μικρού αγοριού από την Κρήτη έχει συγκινήσει το πανελλήνιο. Ο μικρός, μετά από ένα ατύχημα, δίνει μάχη για τη ζωή του αφού ένας διασώστης του ΕΚΑΒ επανέφερε τον σφυγμό του μετά από δύο ολόκληρες ώρες που τον θεωρούσαν νεκρό!

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα, το αγοράκι, διέφυγε της προσοχής των γονιών του για λίγα λεπτά. Η οικογένεια άρχισε να το αναζητά και, τελικά, το εντόπισε μέσα σε ένα κομμένο βαρέλι γεμάτο νερό. Αμέσως κάλεσαν το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του Χάρακα. 

Μάλιστα, οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για τον θάνατο του μικρού αφού οι γιατροί προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν επί 2 ώρες  χωρίς, όμως, να τα καταφέρνουν. 

Ωστόσο, κατά τη μεταφορά του παιδιού στο Ηράκλειο, η επιμονή ενός διασώστη του ΕΚΑΒ έδωσε και πάλι ελπίδα, καθώς επανέφερε το μικρό αγόρι. Η κατάσταση του είναι κρίσιμη και δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Συγκεκριμένα, το 2,5 ετών αγοράκι εισήχθη στη ΜΕΘ Παίδων και διασωληνώθηκε ενώ, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Γιώργο Χαλκιαδάκη, η κατάστασή του χαρακτηρίζεται κάτι παραπάνω από σοβαρή.

«Το πρώτο θαύμα έγινε»

Σύμφωνα με το cretalive, άνθρωπος από το οικογενειακού περιβάλλοντος του μικρού είπε πως οι γονείς τους αρχικά to είχαν πάρει απόφαση ότι το παιδί τους χάθηκε. Ωστόσο, ο γιατρός πέτυχε το πρώτο θαύμα και το αγόρι «επέστρεψε» στη ζωή. 

«Το πρώτο θαύμα έγινε... Προσευχόμαστε να ολοκληρωθεί. Είναι κρίσιμη η κατάσταση. Έχουμε λάβει δεκάδες τηλεφωνήματα από ανθρώπους που μας στέλνουν την ενέργεια και την αγάπη τους. Προσευχόμαστε να σωθεί το παιδάκι μας» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια αυτής της υπόθεσης, με την ελπίδα το αγόρι να κρατήσει στην μεγάλη μάχη που δίνει όλη τη νύχτα.

Πηγή: iefimerida.gr

v