«Κάθε μήνα δείχνω αδυναμία σε διαφορετικό παιδί για να γίνουν καλύτερα τα άλλα»

«Κάθε μήνα δείχνω αδυναμία σε διαφορετικό παιδί για να γίνουν καλύτερα τα άλλα»

Αν νομίζατε ότι δεν υπάρχει γονιός που θα έλεγε δημόσια ότι δεν αγαπάει όλα τα παιδιά του το ίδιο, κάνατε λάθος. Αυτός ο αυστραλός μπαμπάς δηλώνει περήφανος για το σύστημα διαπαιδαγώγησής του που περιλαμβάνει το να δείχνει εύνοια σε ένα από τα παιδιά του, ώστε να δώσει κίνητρο στα άλλα να αγωνιστούν για να την κερδίσουν.

Ο Ντέιβι χρησιμοποιεί αυτό το «σύστημα» όπως το λέει, εδώ και μια δεκαετία με τις τρεις κόρες του, την Αντζελίκ, την Τρίνιτι και την Σιόμπαν. Μάλιστα, δεν έχει ένα συγκεκριμένο αγαπημένο παιδί, αφού την περίοπτη θέση παίρνει κάθε φορά άλλη κόρη, ανάλογα με τις επιδόσεις τους.

«Διδάσκω στις κόρες μου πως στη ζωή τα πράγματα δεν έρχονται πάντα όπως τα θέλουμε», λέει ο ιδιόρρυθμος γονιός.

«Αντί να κατσουφιάσουν και να στεναχωρηθούν που δεν είναι οι αγαπημένες μου, τις προκαλώ να γίνουν πιο ανθεκτικές στην αποτυχία, να γίνουν πιο εφευρετικές και να μου δείξουν την καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους», συνεχίζει με καμάρι.

Αν και το σύστημά του θυμίζει λίγο τον «υπάλληλο του μήνα», ο Ντέιβι είναι περήφανος για όσα μαθαίνει στις κόρες του που περιλαμβάνουν μαγειρική, επικοινωνία, επιχειρηματικότητα και λογιστικά. «Ό,τι χρειάζονται», όπως λέει, «για να τα καταφέρουν εκεί έξω».

Η καλύτερη σε κάποιον τομέα, κερδίζει την εύνοιά του για έναν με δύο μήνες κατά τη διάρκεια των οποίων, οι άλλες δύο πρέπει να βελτιωθούν στους τομείς που πάσχουν για ν’ αποδείξουν ότι αξίζουν κι εκείνες να είναι οι αγαπημένες του.

Τι κερδίζει το αγαπημένο παιδί εκτός απ’ την εύνοια του μπαμπά; Περισσότερο χρόνο στις οθόνες, το αγαπημένο του φαγητό για γεύμα, λιγότερη μελέτη, περισσότερες εξόδους με φίλους κλπ.

«Καμιά φορά, τα λιγότερο αγαπημένα κορίτσια μου νευριάζουν μ’ όλο αυτό», παραδέχεται ο Ντέιβι, «αλλά ξέρουν ότι είναι για το καλό τους και, επιπλέον, μαθαίνουν να ελέγχουν τον θυμό τους και να προσπαθούν πιο πολύ γι’ αυτό που θέλουν».

Και καταλήγει: «Το μόνο που θέλω είναι να έχουν όσα περισσότερα εφόδια γίνεται, ώστε να παλέψουν για τα όνειρά τους σ’ αυτόν τον τρελό ανταγωνιστικό κόσμο

Πηγή: thesun.co.uk

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v