Έμεινε έγκυος ενώ ήταν ήδη έγκυος και γέννησε... δίδυμα!

Έμεινε έγκυος ενώ ήταν ήδη έγκυος και γέννησε... δίδυμα!

Απίστευτο, κι όμως αληθινό! Μία έγκυος γυναίκα, ξαναέμεινε έγκυος 21 μέρες μετά την πρώτη σύλληψη και τώρα περιμένει... δίδυμα! Μπορεί να ακούγεται σαν σενάριο κωμικής σειράς του Netflix, αλλά είναι συμβαίνει στην πραγματικότητα και εξηγείται επιστημονικά.

Ο Νώε και η Ρόσαλι μπορεί να είναι δίδυμα καθώς γεννήθηκαν την ίδια ημέρα - αλλά είχαν συλληφθεί με διαφορά τριών εβδομάδων. Η 39χρονη μαμά τους Ρεμπέκα έμεινε έγκυος πρώτα στην κόρη της και αρκετές μέρες μετά στον γιο της! Η απίστευτη διπλή εγκυμοσύνη της Ρεμπέκα είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο, γνωστό ως επικύηση.

Η επικύηση συμβαίνει όταν ένα άλλο ωάριο γονιμοποιείται και εμφυτεύεται στη μήτρα ημέρες ή ακόμη και εβδομάδες μετά το πρώτο, με αποτέλεσμα μια δεύτερη εγκυμοσύνη. Θεωρήθηκε ότι συμβαίνει στο  0,3% των γυναικών περίπου, ενώ συχνά το δεύτερο μωρό πεθαίνει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.



Η Ρεμπέκα και ο σύζυγός της, όμως, στάθηκαν πολύ τυχεροί και πριν λίγο καιρό καλωσόρισαν τα δύο τους μωράκια. Το κοριτσάκι τους γεννήθηκε 2 κιλά, ενώ το αγοράκι φαίνεται πως έτρωγε… καλύτερα και όταν βγήκε από την κοιλιά της μαμάς του ζύγιζε 4 κιλά!

«Ήταν μεγάλη ανακούφιση για μας που όλα πήγαν καλά… Κάθε μέρα, κάθε ώρα, ανησυχούσα μήπως δεν τα καταφέρουν και τα δύο μου μωράκια. Κάθε επίσκεψη στον γιατρό που επιβεβαίωνε πως όλα βαίνουν καλώς, ήταν ανάσα ανακούφισης. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι για τα παιδιά μας» δήλωσε συγκινημένη η νέα μαμά.

Πηγή: metro.co.uk

v