4 ευχαριστώ που πρέπει να πούμε στη μαμά μας τώρα που μεγαλώσαμε

4 ευχαριστώ που πρέπει να πούμε στη μαμά μας τώρα που μεγαλώσαμε

Υπάρχουν φορές που θεωρούμε την φροντίδα της μαμάς μας δεδομένη. Από όταν ήμασταν μικρές μέχρι σήμερα που είμαστε μεγάλες, οι μητέρες ήταν πάντα δίπλα μας για να μας προσφέρουν την αγάπη, τη στήριξη και τις συμβουλές τους. Γι' αυτό και δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσο ευγνώμωνες πρέπει να είμαστε για όλα όσα έχουν κάνει για εμάς.

Είναι ο επίγειος φύλακας άγγελός μας

Η μαμά μας είναι ο φύλακας άγγελός μας. Μας προστατεύουν από τη στιγμή που θα γεννηθούμε μέχρι σήμερα και ποτέ δεν σταματάμε να είμαστε το παιδί τους, ακόμα και όταν κάνουμε δική μας οικογένεια. Ξεπερνούν κάθε δυσκολία και εμποδία προκειμένου να είμαστε εμείς καλά, παραμερίζοντας πολλές φορές τις δικές τους ανάγκες. Η αγάπη τους είναι ανιδιοτελής και δεν γνωρίζει από σύνορα!

Οι συμβουλές της είναι πιο πολύτιμες από κάθε θησαυρό

Μέσα από εμπειρίες και σοφία, οι μητέρες μας μάς δείχνουν πώς να παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις, να αντιμετωπίζουμε αντιξοότητες, να επιλέγουμε σωστούς ανθρώπους  δίπλα μας και φυσικά, πώς να είμαστε μητέρες των δικών μας παιδιών. Οι συμβουλές και τα μαθήματα ζωής που μας δίνουν αξίζουν περισσότερο από κάθε θησαυρό.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις φορές που είπαμε βαριά λόγια και δεν μας κράτησαν κακία

Η σχέση με τη μαμά μας δεν ήταν πάντοτε ρόδινη. Εκτός από την τρυφερότητα και τα χάδια, υπήρχαν και αμέτρητοι καυγάδες και χαζοανταγωνισμοί από την πλευρά μας. Η αγάπη της είναι απλώς μοναδική, το ίδιο και η καρδιά της καθώς συγχωρεί χωρίς δεύτερες σκέψεις και ας έχει πικραθεί.

Γιατί μας έμαθε να αγαπάμε χωρίς ανταλλάγματα

Aγαπάμε αληθινά χωρίς περιορισμούς και χωρίς να περιμένουμε από κανέναν τίποτα. Γιατί έτσι μας έμαθε η μαμά μας! Να τα δίνουμε όλα, να προσφέρουμε όλο μας το είναι στους δικούς μας ανθρώπους και να χαιρόμαστε γι' αυτό.

v