Γονείς με 5 παιδιά υιοθέτησαν 7 αδέλφια που έμειναν ορφανά

Γονείς με 5 παιδιά υιοθέτησαν 7 αδέλφια που έμειναν ορφανά

Το να μεγαλώνεις παιδιά είναι υπέροχο, αλλά όχι πάντα εύκολο. Ειδικά αν τα πέντε σου παιδιά, μετά από κούραση, θυσίες και πολλά γεμάτα χρόνια μεγαλώνουν και ανοίγουν τα φτερά τους, σκέφτεσαι πως ήρθε η ώρα να ξεκουραστείς και να τα παρακολουθείς περήφανη να πετούν.

Ίσως πάλι και όχι… Οι παρακάτω γονείς, σκέφτηκαν τελείως διαφορετικά και, όταν τα παιδιά τους μεγάλωσαν και το σπίτι τους άδειασε, συνέβη κάτι που δεν το περίμεναν. Έμαθαν για 7 αδέλφια που είχαν χάσει τους γονείς τους και η πρώτη τους σκέψη ήταν να τα υιοθετήσουν. 

Η σκέψη έγινε γρήγορα πράξη και η ανάρτηση της χαρούμενης μαμάς μας έφερε δάκρυα συγκίνησης: 

«Μια μέρα του Ιανουαρίου, κι ενώ χάζευα στο Facebook, είδα μια είδηση που μου ράγισε την καρδιά. “Εφτά αδέρφια χρειάζονται σπίτι”. Εκείνη τη στιγμή, τα γλυκά τους χαμογελαστά πρόσωπα σαν να μου μιλούσαν…

Έστειλα την ανάρτηση στον άντρα μου. 

Την σκεφτόμουν όλη μέρα. 

Το βράδυ, ρώτησα τον άντρα μου αν είχε δει την ανάρτηση που του έστειλα, κι εκείνος μου απάντησε χωρίς δεύτερη σκέψη: “Την είδα. Πρέπει να τα υιοθετήσουμε”.

Η καρδιά μου σταμάτησα να χτυπά και συμφώνησα μαζί του. Αν όχι εμείς τότε ποιος;

Τα παιδιά βρίσκονταν σε ανάδοχη οικογένεια από τότε που οι γονείς τους είχαν σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Ποιος θα μπορούσε να υιοθετήσει και τα 7 μαζί; Ποιος θα είχε χώρο για 7 παιδιά; Ποιος θα είχε τον χρόνο, την αγάπη και την υπομονή να γιατρέψει τα τραύματά τους; Η απάντηση στο μυαλό μου ήταν ξεκάθαρη: Εμείς!

Έχουμε ένα μεγάλο σπίτι με έξι υπνοδωμάτια τα οποία έχουν αδειάσει από τότε που τα πέντε μωρά μας μεγάλωσαν και πήραν τον δικό τους δρόμο. Είχε έρθει η ώρα να τα ξαναγεμίσουμε με τα 7 αδερφάκια που μας είχαν κλέψει την καρδιά. Λες και ήταν γραφτό να βρεθούν στο δρόμο μας κι εμείς στον δικό τους.

Εάν ρωτήσετε τους φίλους μας, θα σας πουν πως όταν πρωτομάθαμε για τα παιδιά η καρδιά μας γέμισε πόνο για την τραγωδία που τα βρήκε, και αγάπη από την πρώτη στιγμή που τα συναντήσαμε. Ξεκινήσαμε τις διαδικασίες υιοθεσίας αμέσως και στις 7 Ιουνίου μετακόμισαν σπίτι μας. 

Είμαστε και θα είμαστε για πάντα η οικογένειά τους.»

Πηγή: today.com

v