Ο 8χρονος γιος μου ξανάρχισε να κάνει κακά πάνω του. Τι να κάνω;

Ο 8χρονος γιος μου ξανάρχισε να κάνει κακά πάνω του. Τι να κάνω;
Ερώτηση:
Γεια σας, ο γιος μου είναι 8,5 χρόνων, έχει κόψει τη πάνα από μόνος του πριν τα δύο και τώρα, πάνω από ένα χρόνο, κάνει τα κακά του πάνω του δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Ειλικρινά δεν ξέρω πώς να τον αντιμετωπίσω. Τον πήρα και με το καλό και με φωνές αλλά δεν έχει αλλάξει κάτι. Είναι έξυπνος χωρίς προβλήματα και αυτό είναι που με κάνει να ανησυχώ περισσότερο. Τα κάνει και ύστερα προσπαθεί να το κρύψει.
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Το ζήτημα που αντιμετωπίζετε είναι ιδιαιτέρως σημαντικό και για τον λόγο αυτό θα χρειαστεί να το φροντίσετε άμεσα και πολύπλευρα.

Εφόσον ο υπέροχος γιός σας είχε κατακτήσει τον έλεγχο των σφιγκτήρων και τώρα παλινδρομεί, μιλούμε για δευτεροπαθή εγκόπριση. Οι λόγοι που οδηγούν σε αυτήν την συμπεριφορά είναι κυρίως ψυχολογικής φύσεως. Πρώτο σας μέλημα ωστόσο είναι να ενημερώσετε και να το συζητήσετε με τον παιδίατρο του. Εκείνος θα σας καθοδηγήσει πως να τον φροντίσετε, καθώς έχει τη γενική εικόνα του ως σήμερα. Επιπλέον θα χρειαστεί να απευθυνθείτε είτε σε ένα δημόσιο νοσοκομείο όπου υπάρχουν συγκεκριμένα και εξειδικευμένα ιατρεία για την φροντίδα τέτοιου είδους θεμάτων, είτε σε κάποιον ιδιώτη παιδοψυχίατρο ή παιδοψυχολόγο που εμπιστεύεστε.

Η δική σας συμβολή είναι η πιο σημαντική όλων όσων πρόκειται να συνεργαστείτε για να φροντίσετε το θέμα αυτό. Οι φωνές δε θα σας βοηθήσουν να ακουστείτε καλύτερα, αντιθέτως θα προσθέσουν επιπλέον άγχος και ένταση στη σχέση σας. Βάλτε λοιπόν όλη σας την αγάπη και την τρυφερότητα ώστε να παροτρύνετε τον γιό σας ξανά με χαρά να κατακτήσει όλες του τις ικανότητες!

Λάβετε επίσης σοβαρά υπόψη σας ότι αυτή η κατάσταση στενοχωρεί και δυσκολεύει πρώτα τον ίδιο κι έπειτα εσάς. Κινηθείτε γρήγορα διότι είναι ήδη αρκετό το διάστημα που βλέπετε αυτήν την αλλαγή.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.    

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v