Πώς μπορώ να ξαναρχίσω τον θηλασμό;

Πώς μπορώ να ξαναρχίσω τον θηλασμό;
Ερώτηση:

Φωτογραφία: Katie Rain για το BabyCenter

Το μωρό μου είναι 6 μηνών. Εδώ και 3 μήνες έχω σταματήσει τον θηλασμό υπάρχει κάποιος τρόπος για να ξαναρχίσω;

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Να σας ζήσει το μωρό σας! Πόσο υπέροχη φάση είναι αυτή που διανύετε! Έχετε διαρκώς στην αγκαλιά σας το μικρό σας και όλη σας τη διάθεση να το φροντίσετε πολύπλευρα!

Η φάση αυτή είναι ιδιαίτερα απαιτητική, με άγχος και πολλά ερωτήματα. Είναι αναμενόμενα συναισθήματα αυτά και δε χρειάζεται να σας ανησυχούν. Εστιάστε όσο μπορείτε σε εσάς, να είστε φροντισμένη για να μπορείτε να φροντίσετε και την οικογένεια σας!

Ο θηλασμός είναι μία ιδιαίτερη διαδικασία, με πολλά οφέλη για το μωρό σας και για τη σχέση σας και πολλή αγωνία επίσης! Ως προς το συναισθηματικό κομμάτι, έχω να σας πω να αγκαλιάσετε το μωρό σας κυριολεκτικά και μεταφορικά και να του προσφέρετε όποια τροφή με πολλή αγάπη. Η σύνδεση σας είναι πολύτιμη. Για όποιον λόγο και εάν διακόπηκε ο θηλασμός και σε όποια εξέλιξη, είναι πολύ σπουδαίο να μη χάσετε τη σχέση με το μωρό σας! Να του μιλάτε τρυφερά, να μοιράζεστε την αγάπη σας για εκείνο!

Ως προς το πρακτικό κομμάτι θα χρειαστεί να μιλήσετε με τον γυναικολόγο σας ή ενδεχομένως κάποια μαία, σύμβουλο θηλασμού, όπου θα μπορέσετε να μοιραστείτε περισσότερα στοιχεία για τη μέχρι τώρα πορεία σας, πιθανά προβλήματα υγείας, λήψη φαρμακευτικής αγωγής ή οτιδήποτε ακόμη σας απασχολεί και χρειάζεται να συμπεριληφθεί σε ένα προσωποποιημένο πλάνο. 

Με την σας διάθεση θα καταφέρετε οπωσδήποτε να προχωρήσετε καλά, με όποιον τρόπο! Να χαρείτε το μωρό σας και τη μητρότητα!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.    

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v