«Ήθελα πάντα γιο, όταν όμως γέννησα την κόρη μου ερωτεύτηκα!»

«Ήθελα πάντα γιο, όταν όμως γέννησα την κόρη μου ερωτεύτηκα!»

Αρκετές μαμάδες αδιαφορούν για το φύλο του μωρού τους και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι για το αν θα είναι υγιές. Υπάρχουν όμως και κάποιες που έχουν προτίμηση για προσωπικούς λόγους. Η ιστορία αυτής της μαμάς που ενώ ήθελε γιο, απέκτησε κόρη είναι μια υπενθύμιση ότι τα παιδιά μας είναι θεόσταλτο δώρο.

«Όταν αποφασίσαμε με τον άντρα μου να γίνουμε γονείς, βαθιά μέσα μου ήθελα να αποκτήσω γιο. Μεγαλωμένη σ' ένα περιβάλλον με μικρότερους αδερφούς πίστευα ότι θα ήμουν καλύτερη ως ''αγορομάνα''.

Όταν έμεινα έγκυος και ήρθε ο καιρός για να μάθουμε τον φύλο, πίστευα ότι θα ήταν αγόρι. Όμως με περίμενε μια τεράστια έκπληξη! 

Ο υπέρηχος έδειξε ότι στη ζωή μας θα ερχόταν ένα κοριτσάκι! Ενώ ένιωσα απίστευτη χαρά για το γεγονός ότι το μωράκι μας ήταν υγιέστατο, ένα κομμάτι μου -και ντρέπομαι που το λέω- αισθάνθηκε απογοήτευση για το φύλο και με κατέκλυσε η αγωνία.

Θα ήμουν καλή μαμά; Θα μεγάλωνα σωστά την κόρη μου; 

Φεύγοντας από την γυναικολόγο μου, πήγα σ' ένα κατάστημα με μωρουδιακά και αγόρασα ένα ζευγάρι ροζ κάλτσες και ένα ροδακινί σκουφάκι. Στη σκέψη ότι θα έντυνα το μωράκι μου με αυτά, ηρέμησα.

Το 2021 γεννήθηκε η κόρη μου. Μόλις κράτησα για πρώτη φορά αυτό το κοριτσάκι μου στην αγκαλιά μου, όλοι μου οι φόβοι εξαφανίστηκαν! Ερωτεύτηκα τα ροδαλά μαγουλάκια της και τα πελώρια ματάκια της.

Ήταν ό,τι πιο όμορφο είχα δει ποτέ στη ζωή μου. Ήμουν μια ευτυχισμένη κοριτσομαμά και έλαμπα από ευτυχία!

Μια μέρα που ο άντρας μου την τάιζε τον άκουσε να μονολογεί: «Δεν περίμενα ότι θα ήμουν τέτοιος χαζομπαμπάς, μέχρι που σε γνώρισα!» 

Το ίδιο ένιωθα και εγώ! Τα παιδιά είναι αληθινή ευλογία, ανεξαρτήτως φύλου. 

Εν τέλει, καθώς περνάει ο καιρός συνειδητοποιώ ότι ο ρόλος αυτός μου πάει πολύ. Το να μεγαλώνεις κορίτσια είναι πραγματικά υπέροχο!»

 

 

 

v