5 Κυριακάτικες βόλτες στην Αττική, μακριά απ’ τον Δήμο μας και χωρίς συνωστισμό

5 Κυριακάτικες βόλτες στην Αττική, μακριά απ’ τον Δήμο μας και χωρίς συνωστισμό

Επιτέλους, με την απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων πήραμε μια μικρή ανάσα, έστω και για τα σαββατοκύριακα. Με την άνοιξη να μας έχει… ανοίξει την όρεξη για εκδρομές και βόλτες, θα ήταν σκέτο βάσανο να παραμείνουμε κλεισμένοι στα στενά όρια του Δήμου μας, ειδικά όσοι μένουν σε πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές. Παρ’ όλ’ αυτά, ο κίνδυνος δεν έχει περάσει και γι’ αυτό δεν ενδείκνυται να συνωστιζόμαστε σε πολυσύχναστα μέρη όπως κάναμε άλλοτε χωρίς δεύτερες σκέψεις. Γι’ αυτό, ας πάρουμε τα παιδιά και ας επιλέξουμε εκδρομές σε μέρη που αφήνουν περιθώρια για χαλάρωση, αλλά με αποστάσεις.

Ελληνικός Ιππικός Όμιλος

Ωραίες οι βόλτες στις εξοχές, αλλά υπάρχουν και μέρη μέσα στην πόλη που μπορούν να μας χαρίσουν μια διαφορετική εμπειρία. Ένα τέτοιο μέρος είναι και ο χώρος του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου στον Παράδεισο Αμαρουσίου, του μοναδικού Ιππικού Ομίλου της Αττικής που βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό. Στον αρκετά μεγάλο χώρο του με το πράσινο και τα διατηρητέα κτίρια, εκτός από τα εντυπωσιακά ιπποδρόμια, υπάρχει και περιφερειακός διάδρομος περιπάτου για τους επισκέπτες που δεν έχουν έρθει για καποιο μάθημα ιππασίας, αλλά για να θαυμάσουν τα πανέμορφα άλογα και τους ιππείς τους.

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Σε ποιον δεν έχει λείψει μια συναρπαστική εκδρομή κι ένα ωραίο ταξίδι μακριά απ’ την καθημερινότητα και τη γειτονιά μας; Ευτυχώς, το αγαπημένο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο άνοιξε και πάλι τις πόρτες του και μας περιμένει στους τεράστιους ανοιχτούς χώρους του (όπου τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας) για να μας ταξιδέψει σε όλα τα μέρη του κόσμου. Εξωτικά ζώα, καταπράσινο τοπίο και άπλετος χώρος για παιχνίδι και πικ-νικ, ό,τι πρέπει για μια διασκεδαστική Κυριακάτικη βόλτα στην εξοχή, χωρίς συνωστισμό.

Αισθητικό δάσος Υμηττού

Το Αισθητικό Δάσος Υμηττού στις παρυφές του Δήμου Καισαριανής έχει ανακυρηχθεί «Ιστορικός Κήπος της Ευρώπης» από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αποτελεί μια πρώτης τάξεως επιλογή για περίπατο, ποδηλασία και πικ-νικ μέσα στην παρθένα φύση. Τα δαιδαλώδη μονοπάτια και οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι αναψυχής του είναι ανοιχτοί για το κοινό από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου. Αρκεί, βέβαια, να τηρούνται όλοι οι κανόνες που επιβάλλει ο σεβασμός στο περιβάλλον και η προστασία ενός τέτοιου μοναδικού φυσικού μνημείου. 

Δάσος Φασκομηλιάς

Μόλις 20 λεπτά απ’ το κέντρο της Αθήνας, πάνω απ’ τη φημισμένη Λίμνη της Βουλιαγμένης, βρίσκεται μια υπέροχη δασική έκταση με άπειρες φυσικές ομορφιές και υπέροχη θέα στο απέραντο γαλάζιο της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Δεν είναι το πιο ξακουστό δάσος της Αττικής, αλλά είναι εύκολο να πας, προσφέρεται για πεζοπορία, παιχνίδι και χαλάρωση και δεν συγκεντρώνει ποτέ πολύ κόσμο, κάτι εξαιρετικά χρήσιμο λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε.

Αρχαιολογικός χώρος Ελευσίνας

Σε μια περίοδο που οι εκδρομές σε πολυσύχναστα μέρη δεν είναι και η καλύτερη επιλογή, είναι και μια ευκαιρία να επισκεφτούμε με τα παιδιά κάποιους χώρους που δεν παρουσιάζουν μαζική προσέλευση, όπως είναι οι αρχαιολογικοί. Στην Ελευσίνα, την ιστορική πόλη της Δυτικής Αττικής, βρίσκουμε έναν μοναδικής πολιτιστικής αξίας υπαίθριο αρχαιολογικό χώρο που μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο. Πίσω στην εποχή των αρχαίων ελληνικών μύθων και των ξακουστών λατρευτικών τελετών που είναι γνωστές ως Ελευσίνια Μυστήρια.

v