Μαμά διεκδικεί το δικαίωμα να συνεχίσει το παιδί τηλεκπαίδευση αντί να εκτεθεί στον ιό

Μαμά διεκδικεί το δικαίωμα να συνεχίσει το παιδί τηλεκπαίδευση αντί να εκτεθεί στον ιό

Σε πολλά μέρη του κόσμου, τα παιδιά επιστρέφουν σιγά σιγά στο σχολείο, αν και τα μέτρα προστασίας παραμένουν ιδιαιτέρως αυστηρά. Παρ’ όλ’ αυτά, το άγχος των γονιών για την πιθανότητα να νοσήσει το παιδί τους, αλλά και των ίδιων των παιδιών για την έκθεσή τους σε πιθανή μόλυνση, δεν είναι κάτι αμελητέο.

Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, είναι πολλοί οι γονείς που δεν θέλουν τα παιδιά τους να πάνε σχολείο, αλλά προτιμούν να συνεχίσουν την τηλεκπαίδευση από την ασφάλεια του σπιτιού τους. Όπως αυτή η μαμά στην περιοχή του Σαν Ντιέγκο που, έχοντας νοσήσει η ίδια, δεν θα ‘θελε ο γιος της να περάσει κάτι παρόμοιο.

«Το άγχος του για την επικείμενη επιστροφή του στο σχολείο είναι διαρκές και δεν τον αφήνει να ησυχάσει», λέει η Έντιθ Καρμόνα, «πώς είναι δυνατόν να αποδώσει στα μαθήματά του κάτω από τέτοια πίεση;»

«Πέρασα τη λοίμωξη με πολύ βαριά συμπτώματα και, μάλιστα, μετά τον θάνατο δύο συγγενών μας», συνεχίζει, «ο μικρός ευτυχώς ήταν ασυμπτωματικός. Πώς ξέρω όμως ότι τα άλλα παιδιά δεν θα φέρουν τον ιό στο σχολείο, αφού η θερμομέτρηση δεν αρκεί από μόνη της για να ξέρουμε ποιο παιδί είναι θετικό; Και αν ο γιος μου το ξανακολλήσει και το μεταδώσει σε κάποιον ευπαθή;»

Αν και για πολλούς γονείς είναι ανάγκη να πάνε τα παιδιά σχολείο για να επιστρέψουν κι εκείνοι στην καθημερινότητά τους, η Καρμόνα δεν θέλει να διακινδυνεύσει την υγεία του μοναχογιού της και της οικογένειάς της πριν βγει το εμβόλιο για τα παιδιά.

«Έχουμε την κατάλληλη υποδομή για τηλεκπαίδευση στο σπίτι μας», λέει, «μπορώ να περιμένω όσο χρειαστεί.»

Πηγή: nbcsandiego.com
v