Σαντορίνη: Μαθητές δεν πήγαν σχολείο επειδή δεν έβρισκαν self test

Σαντορίνη: Μαθητές δεν πήγαν σχολείο επειδή δεν έβρισκαν self test

Φωτογραφία: ieidisis.gr

Από την Δευτέρα που επέστρεψαν οι μαθητές Λυκείου στις σχολικές αίθουσες, έχουμε ακούσει και διαβάσει διάφορα ευτράπελα με τα self test. Γονείς - αρνητές που μήνυσαν εκπαιδευτικούς, γονείς που έκαναν μήνυση στην Υπουργό Παιδείας, μέχρι και μία μητέρα που συνελήφθη για τις αναρτήσεις της κατά των νέων μέτρων. Ωστόσο, η σημερινή είδηση που φτάνει από την Σαντορίνη είναι λίγο διαφορετική και αφορά 70 μαθητές.

Η διενέργεια του self test είναι υποχρεωτική για τους μαθητές προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος στο σχολείο, αλλά απ’ ότι φαίνεται στο Λύκειο της Θήρας δεν μπόρεσαν να το κάνουν όλοι οι μαθητές. 

«Σε σύνολο 302 μαθητών Λυκείου δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν 70, εκ των οποίων επιβεβαιωμένα οι 60 δεν έβρισκαν να προμηθευτούν τα self test» είπε στο OPEN ο Μανώλης Καραμολέγκος, διευθυντής του συγκεκριμένου Λυκείου.

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν έπρεπε να δοθούν όλα τα self test γιατί προέκυψε κακός προγραμματισμός στην διανομή. «Από χθες έχω την αίσθηση ότι λύθηκε το πρόβλημα, πιστεύω ότι από σήμερα θα ομαλοποιείται η κατάσταση. Έχουν αποσταλεί και τα καινούργια, υποθέτω σε αυτή την παρτίδα θα είναι όλα τακτοποιημένα» συμπλήρωσε ο κ.Καραμολέγκος.

Όσο για τους μαθητές που δεν μπόρεσαν να πάνε στο σχολείο δεν κατάφεραν να αναπληρώσουν τα μαθήματα αλλά οι απουσίες τους δεν θα μετρήσουν.

Πηγή: in.gr

v