Ο γιος μου έχει συχνοουρία. Πώς θα καταλάβω τι τον επηρεάζει ψυχολογικά;

Ο γιος μου έχει συχνοουρία. Πώς θα καταλάβω τι τον επηρεάζει ψυχολογικά;
Ερώτηση:
Ο μικρός μου ξεκίνησε ξαφνικά να πηγαίνει τουαλέτα για να κατουρήσει κάθε 5 με 10 λεπτά. Του έκανα γενική ούρων και καλλιέργεια και όλα ήταν καλά. Το βράδυ δεν σηκώνεται για να πάει τουαλέτα. Διάβασα ότι είναι ψυχολογικό. Πώς θα καταλάβω για να τον βοηθήσω; 
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Είναι πολύ τρυφερό το βλέμμα με το οποίο κοιτάζετε τον γιο σας! Το ενδιαφέρον σας να τον καταλάβετε! Είναι σημαντικό να αποκλείσετε με τον παιδίατρο σας οποιαδήποτε οργανική αιτία της συχνοουρίας αυτής. Επιπλέον μπορείτε να βοηθήσετε πρακτικά στο θέμα αυτό αποφεύγοντας την κατανάλωση υγρών πριν κοιμηθεί ο γιος σας.

Οι ψυχολογικοί λόγοι που επηρεάζουν ένα παιδί μπορεί να είναι πολλοί. Δεν έχει νόημα τόσο να αναζητήσετε συγκεκριμένα τι τον απασχολεί. Υπάρχει άγχος που εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο. Έχετε να φροντίσετε γενικά τον γιο σας ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ήρεμος. Να αποφεύγετε πιθανές εντάσεις, να τον ρωτάτε και να είστε διαθέσιμη να συζητήσετε ότι τον απασχολεί. Επιτρέψτε του να εκφραστεί χωρίς να βιαστείτε να απαντήσετε ή να νιώσετε ενοχές για ότι τον δυσκολεύει. Το πιο σημαντικό είναι να σας νιώσει κοντά του και διαθέσιμη, ανοιχτή για επικοινωνία!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.    

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v