Ο 12χρονος γιος μου μας πετάει υπονοούμενα για το σεξ. Πώς να το διαχειριστώ;

Ο 12χρονος γιος μου μας πετάει υπονοούμενα για το σεξ. Πώς να το διαχειριστώ;
Ερώτηση:
Καλησπέρα θα ήθελα τη συμβουλή σας. Ο γιος μου είναι 12 χρονών. Πώς μπορώ να του μιλήσω για τη σεξουαλική επαφή; ‘Όλα τα παιδιά βλέπουν διάφορες σκηνές στα ΜΜΕ και εκείνος μας πετάει διάφορα υπονοούμενα. Πώς να το διαχειριστώ;
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Ο υπέροχος γιος σας ρωτά με τον τρόπο του για το σώμα του, για τις λειτουργίες του, για τα έντονα συναισθήματα του! Είναι σε μια ηλικία άλλωστε που όλα αυτά τα θέματα τον αφορούν μιας και η ανάπτυξη του έχει προχωρήσει! 

Μπορείτε να του μιλήσετε με απλά και όμορφα λόγια για τις σχέσεις. Πως όταν δύο άνθρωποι αγαπιούνται έρχονται κοντά. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε κάποια εκπαιδευτικά βιβλία σχετικά με το σώμα και τη σεξουαλική αγωγή, ώστε να σας δώσουν έναν τρόπο να ανοίξετε το θέμα αυτό και να μπορέσετε να συζητήστε πάνω στα ερωτήματα που του προκύπτουν.

Μη φοβηθείτε να μιλήσετε. Είναι υπέροχο που απευθύνεται σε εσάς για να του εξηγήσετε τόσο σημαντικά θέματα!

Να τον χαίρεστε!

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.    

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v