Ποινική δίωξη σε μπαμπά μαθητή που πήγε σχολείο για 2η μέρα χωρίς self test

Ποινική δίωξη σε μπαμπά μαθητή που πήγε σχολείο για 2η μέρα χωρίς self test

Ένας μαθητής της Β’ λυκείου στο 1ο ΓΕΛ Θέρμης της συμπρωτεύουσας, πήγε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στο σχολείο του χωρίς να κάνει self test. Όπως ήταν επόμενο, ο διευθυντής δεν του επέτρεψε να την είσοδο στην τάξη, ενώ ενημέρωσε και την αστυνομία, η οποία βρισκόταν από νωρίς έξω από το σχολείο.

Ο μαθητής, επιμένοντας πως δεν θέλει να χάσει το μάθημά του, δεν αποχώρησε από το προαύλιο του σχολείου. Στο διάλειμμα μάλιστα, παρά τις συστάσεις και τις απαγορεύσεις, μπήκε στην σχολική αίθουσα της Β’ λυκείου. Ο διευθυντής ακολούθησε τη νόμιμη διαδικασία και ανέβαλε το μάθημα ενώ σύστησε στους συμμαθητές του αγοριού να παραμείνουν στο προαύλιο. 

Έπειτα επικοινώνησε με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καθώς και με την εισαγγελία προκειμένου να δουν πως θα χειριστούν το περιστατικό. 

Αξίζει να σημειωθεί, εδώ, πως δεν ήταν η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος μαθητής προσπάθησε να μπει για μάθημα χωρίς self test. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και χθες, Δευτέρα 19/4, όταν έφτασε στο σχολείο χωρίς βεβαίωση self test.

Μάλιστα, μετά την άρνηση του διευθυντή Παναγιώτη Μάρκου να τον δεχτεί, έσπευσε στο σχολείο ο πατέρας του παιδιού ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Μάρκου αυτοαποκαλέστηκε "θεματοφύλακας του Συντάγματος" και άρχισε να τον βρίζει με χυδαίους χαρακτηρισμούς, ενώ τον αποκάλεσε και προδότη και ξεφτίλα.

Ποινική δίωξη στον μπαμπά του μαθητή

Ο κ. Μάρκου μετά από επικοινωνία με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης κάλεσε την αστυνομία και τελικά κατέθεσε μήνυση κατά του πατέρα.

Ο 58χρονος συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο. Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε εις βάρος του ποινική δίωξη για 4 αδικήματα και πιο συγκεκριμένα, για ηθική αυτουργία σε διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, απείθεια, εξύβριση, απειλή και διέγερση σε ανυπακοή. Έπειτα αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος για την υπόθεσή του.

Πηγή:thetoc.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v