Eλεύθερη η 49χρονη που συνελήφθη για αναρτήσεις της κατά των self test

Eλεύθερη η 49χρονη που συνελήφθη για αναρτήσεις της κατά των self test

Η 49χρονη μαμά που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για τις αναρτήσεις στο διαδίκτυο κατά των self test σε μαθητές, προτρέποντας τους γονείς να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο αφέθηκε ελεύθερη, ενώ μάλιστα πραγματοποιήθηκε και μια διαδήλωση συμπαράστασης έξω από το δικαστήριο από υποστηρικτές της.

Στον γιο της 49χρονης δεν επιτράπηκε, προ ημερών, η είσοδος στο σχολείο καθώς δεν είχε να προσκομίσει τη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος self test, κάτι που οδήγησε στη μητέρα του μαθητή να μηνύσει τον λυκειάρχη.

Στη συνέχεια, προχώρησε και σε μια σειρά αναρτήσεων στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook κατά των self test, γεγονός που οδήγησε στη σύλληψή της κατ' εφαρμογή σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας που προβλέπει την αυτόφωρη διαδικασία και το σχηματισμό δικογραφίας, όταν διαπιστώνονται αναρτήσεις στο Διαδίκτυο με ανάλογο περιεχόμενο.

Σήμερα, το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώπιον του οποίου παραπέμφθηκε με την κατηγορία της διέγερσης σε ανυπακοή, έκανε δεκτό το αίτημά της να αναβληθεί η δίκη λόγω απουσίας μάρτυρα αστυνομικού. Το δικαστήριο όρισε νέα δικάσιμο για τη Μεγάλη Τρίτη και έτσι η 49χρονη αφέθηκε ελέυθερη.

Μάλιστα, έξω από το δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί υποστηρικτές που έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο και το «Μακεδονία Ξακουστή», ενώ την αποκάλεσαν «νέα Μπουμπουλίνα». 

Ακόμη, ένας από τους υποστηρικτές της, της φόρεσε και την ελληνική σημαία!

Πηγή:thetoc.gr

v