Κεραμέως: Self test σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία και παράταση μέχρι 25 Ιουνίου

Κεραμέως: Self test σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία και παράταση μέχρι 25 Ιουνίου

Μετά την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου του υπουργείου Παιδείας, η υπουργός Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την επιστροφή στα θρανία των μαθητών των γυμνασίων και των δημοτικών, καθώς και για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, αλλά και για την παράταση του διδακτικού έτους.

Η κα. Κεραμέως, που ξεκίνησε την ομιλία της υπογραμμίζοντας πως η τηλεκπαίδευση δεν υποκαθιστά την δια ζώσης, υπενθύμισε πως οι μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων θα επιστρέψουν στα θρανία στις 10 Μαΐου, αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα. 

Όπως είχε προαναγγελθεί, η υπουργός Παιδείας γνωστοποίησε πως φέτος δεν θα γίνουν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις για δύο λόγους. «Πρώτον, γιατί αφουγκραζόμαστε τη γενικευμένη πίεση της φετινής χρονιάς και δεύτερον για να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στη δια ζώσης εμβάθυνση της ύλης».

Η τελική βαθμολογία θα προκύψει από τον μέσο όρο του Α’ και Β’ τριμήνου.

Όσον αφορά τη λήξη της σχολικής χρονιάς αλλά και τις πανελλήνιες εξετάσεις, ανακοίνωσε τα εξής:

  • Νηπιαγωγεία και Δημοτικά κλείνουν στις 25 Ιουνίου
  • Γυμνάσια και Λύκεια στις 11 Ιουνίου
  • Πανελλαδικές ξεκινούν 14 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και 15 Ιουνίου για ΕΠΑΛ
  • Οι κατατακτήριες θα γίνουν μετά τις 25 Ιουνίου.

Τι θα ισχύει για τα σχολεία: Self test και στα νηπιαγωγεία

Τέλος, η κα κεραμέως τόνισε πως τα εμβόλια και τα self είναι δύο ισχυρά όπλα για να σταματήσουμε τη διάδοση του κορονοϊού, ευχαρίστησε τους μαθητές Λυκείου που συνεργάστηκαν με προθυμία και υπευθυνότητα και κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν. 

Για τα σχολεία η κυρία Κεραμέως επισήμανε ότι απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι τα self test, δυο φορές την εβδομάδα, υπογραμμίζοντας ότι και η υποχρέωση «πιάνει» και τα παιδιά του νηπιαγωγείου.

v