Είμαι έγκυος και έβαλα πολύ λακ. Θα πάθει κάτι το έμβρυο;

Είμαι έγκυος και έβαλα πολύ λακ. Θα πάθει κάτι το έμβρυο;

Ερώτηση:
Καλησπέρα σας. Γίνομαι πρώτη φορά μανούλα και ήθελα να ρωτήσω το εξής: Την περασμένη Παρασκευή μπήκα στην έκτη εβδομάδα και την επόμενη, δηλαδή Σάββατο λόγω του αρραβώνα της αδερφής μου, χτενίστηκα και έβαλα μπόλικη λακ. Γενικά δεν χρησιμοποιώ λακ. Υπάρχει περίπτωση σε αυτή την σημαντική εβδομάδα ανάπτυξης του εμβρύου να προκάλεσα κάποια βλάβη;
Απάντηση:

Δε νομίζω ότι πρέπει να ανησυχείτε, παρ’ όλα αυτά, μην το παρακάνετε. Μια φορά κατ’ εξαίρεση σίγουρα δεν θα συμβεί κάτι.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v