Μαμά γέννησε 3δυμα μετά από 4 αποβολές και 3 εξωσωματικές

Μαμά γέννησε 3δυμα μετά από 4 αποβολές και 3 εξωσωματικές

Η Leonie με τον σύζυγό της είναι μαζί από το 2013. Παντρεύτηκαν πολύ γρήγορα και, σχεδόν αμέσως, ξεκίνησαν τις προσπάθειες για παιδί. Ήθελαν μια μεγάλη οικογένεια, με πολλά παιδιά, αλλά μερικές φορές τα σχέδιά μας ανατρέπονται και χρειάζεται κόπος για να πραγματοποιηθούν.

Η πρώτη φορά που η Leonie έμεινε έγκυος φυσικά, ήταν τον Μάρτιο του 2017. Δυστυχώς όμως, 13 εβδομάδες αργότερα απέβαλε. Ο γυναικολόγος τους αποκάλυψε πως η αποβολή οφείλεται σε  μια γενετική ανωμαλία που προκύπτει από ένα επιπλέον αντίγραφο του χρωμοσώματος 16 και έχει σαν αποτέλεσμα την αποβολή κατά το πρώτο τρίμηνο.

Ωστόσο, το ζευγάρι δεν σταμάτησε να προσπαθεί ενώ η Leonie δεν έπεσε στην παγιδά των ενοχών που συνήθως ακολουθούν μετά από μια αποβολή: «Δεν είχα αισθήματα ενοχής γιατί δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Δεν έφταιγα εγώ» είπε η ευτυχισμένη, πλέον, μαμά. 

Ακολούθησαν ακόμα τρεις φυσικές εγκυμοσύνες που όλες κατέληξαν σε αποβολή και η στεναχώρια τους ήταν μεγάλη. 

Αφού ξεπέρασαν την απογοήτευσή τους, καθώς και την απογοήτευση των γιαγιάδων και των παππούδων που περίμεναν πως και πως το εγγονάκι τους, αποφάσισαν να κάνουν εξωσωματική γονιμοποίηση. Ήταν σχεδόν σίγουροι πως αυτή ήταν η λύση στο πρόβλημά τους και πως θα τα κατάφερναν με την πρώτη. 



Δυστυχώς, όμως, τα πράγματα πήραν για ακόμα μία φορά διαφορετική τροπή. Η πρώτη εξωσωματική απέτυχε και, όπως εξομολογείται το ζευγάρι, ακολούθησαν ακόμα δύο αποτυχημένες εξωσωματικές που ήταν πολύ επώδυνες. 

Η Leonie είχε ήδη φτάσει τα 42 και οι φόβοι της πως δεν θα κάνει παιδί μεγάλωναν μέρα με τη μέρα. Μάλιστα, το ζευγάρι σκέφτηκε τη λύση της υιοθεσίας αλλά σύντομα ανακάλυψαν πως υπάρχει λίστα αναμονής πέντε ετών ενώ οι πιθανότητες να αποκτήσουν μωρό μ’ αυτό τον τρόπο ήταν απειροελάχιστες. 

Αποφάσισαν, λοιπόν, να κάνουν μία τελευταία προσπάθεια η οποία αποδείχθεικε και η… τυχερή τους! Όλα πήγαν καλά και λίγους μήνες μετά έφεραν στον κόσμο τρία υπέροχα μωράκια που τους έκαναν πανευτυχείς. 

«πέρασα πολλά όλα αυτά τα χρόνια στην προσπάθειά μου να γίνω μαμά» αποκαλύπτει η Leonie. «Εκ των υστέρων, όμως, μέσα σε αυτό το ταξίδι πήρα το μεγαλύτερο μεγαλύτερο μάθημα ζωής: όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο και όπως πρέπει!».

Σήμερα, το ζευγάρι έχει μια μεγάλη, ευτυχισμένη οικογένεια όπως ακριβώς την είχαν ονειρευτεί και το χαμόγελό δεν τους εγκαταλείπει ποτέ!

Πηγή: kidspot.com.au

v