Άνδρος: Συνελήφθη καθηγητής που πήγε στο σχολείο χωρίς self test

Άνδρος: Συνελήφθη καθηγητής που πήγε στο σχολείο χωρίς self test

Η Άνδρος είναι ένα από τα ελληνικά νησιά που στο παρελθόν είχε παρουσιάσει έξαρση σε κρούσματα κορονοϊού.’Επειτα όμως από προσπάθεια και πειθαρχία στα μέτρα, κατάφεραν να ομαλοποιήσουν την κατάσταση και να ελέγξουν την μετάδοση του ιού.

Ωστόσο, σε χθεσινούς ελέγχους της ΕΛ.ΛΑΣ για την τήρηση των μέτρων, επιβλήθηκαν πρόστιμα 290.000 ευρώ και συνελήφθησαν επτά άτομα, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται κι ένας καθηγητής από το νησί της Άνδρου. 

Η σύλληψη του συγκεκριμένου καθηγητή έγινε όταν ο ίδιος πήγε σε σχολείο της περιοχής  χωρίς να προσκομίσει την απαραίτητη βεβαίωση και χωρίς να έχει κάνει το υποχρεωτικό self test. Ωστόσο, δεν του επιβλήθηκε κάποιο διοικητικό πρόστιμο.

«Ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε είναι και αρνητής της μάσκας. Η διευθύντρια κατήγγειλε το περιστατικό στις αρχές. Θεωρώ πως δε θα μπορέσει να πάει ξανά στο σχολείο άμεσα. Δεν γνωρίζω ακριβώς με ποια κατηγορία συνελήφθη», σχολίασε σχετικά η Μαριάννα Φωτοπούλου, δημοσιογράφος του andriakipress.gr

«Η κατάσταση στην Άνδρο έχει ομαλοποιηθεί σε ό,τι αφορά στα κρούσματα, μετά την έξαρση που είχαμε», πρόσθεσε η ίδια αναφορικά με την κατάσταση με τον κορονοϊό στο νησί.

Πηγή: reader.gr
v