Έως 12 άτομα στο Πασχαλινό τραπέζι  - ανοίγουν από αύριο Mall και κέντρα αισθητικής

Έως 12 άτομα στο Πασχαλινό τραπέζι  - ανοίγουν από αύριο Mall και κέντρα αισθητικής

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, 2.754 είναι τα νέα κρούσματα σήμερα, με 76 νεκρούς και 819 διασωληνωμένους, ενώ η μισή χώρα βρίσκεται ακόμα σε βαθύ κόκκινο. Την ίδια στιγμή, με γνώμονα την ολό και ευρύτερη εφαρμογή των εμβολιασμών και των self test, ανακοινώνονται κάθε τόσο και νέα μέτρα σταδιακής χαλάρωσης των περιορισμών. Ειδική δέσμη μέτρων θα ισχύσει για τη Μ. Εβδομάδα και την αργία του Πάσχα.

Πάσχα

Την Μ. Εβδομάδα, ο περιορισμός μετακίνησης ξεκινά στις 10 το βράδυ αντί για 9 που ήταν μέχρι τώρα, ενώ μετά το Πάσχα ο περιορισμός μετακίνησης θα μεταφερθεί στις 11 το βράδυ. 

Όσον αφορά το πασχαλινό τραπέζι, επιτρέπονται μέχρι 2 οικογένειες έως 9 άτομα το πασχαλινό τραπέζι σε εσωτερικούς χώρους, και μέχρι 12 άτομα σε υπαίθριους χώρους. 

Εκκλησίες

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε στα μέτρα που θα εφαρμοστούν στις εκκλησίες στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, επαναλαμβάνοντας ότι εντός του ναού επιτρέπεται ένας πιστός ανά 25 τμ και εκτός ναού 1 πιστός ανά 10 τμ.

Οι πιστοί πρέπει να φοράνε διπλή μάσκα, ενώ για τους ιερείς είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.

Μετακινήσεις

Επανέλαβε ότι απαγορεύονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις μέχρι τις 10 Μαΐου,  ενώ επιτρέπονται μόνο για μετακίνηση από και προς την εργασία, όπως προβλέπεται. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες χρειάζονται τα απαραίτητα έγγραφα και επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο για 48 ώρες.

Επίσης, επιτρέπεται μόνο για συμμετοχή σε κηδεία ή για να επισκεφτεί διαζευγμένος γονέας το παιδί του. Και για τις δύο περιπτώσεις είναι απαραίτητη η επίδειξη σχετικών αποδεικτικών εγγράφων.

Mall και κέντρα αισθητικής

Από αύριο Σάββατο 24 Απριλίου, επαναλειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα και τα εκπτωτικά χωριά με click away και click in shop με το απαραίτητο μήνυμα.Εντός των καταστημάτων θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ.

Αύριο ανοίγουν και τα κέντρα αισθητικές με υποχρεωτικά 2 self test των εργαζομένων ενώ οι πελάτες θα τα επισκέπτονται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Πηγή:kthimerini.gr

v