Πώς να εξηγήσω στα παιδιά μου την απουσία της μιας γιαγιάς τους από τη ζωή τους;

Πώς να εξηγήσω στα παιδιά μου την απουσία της μιας γιαγιάς τους από τη ζωή τους;
Ερώτηση:
Πώς θα εξηγήσω στα παιδιά μου την απουσία της μιας τους γιαγιάς απ' τη ζωή τους; Με την μητέρα μου, η οποία είναι εν ζωή, κατοικούμε στην ίδια περιοχή! Ευχαριστώ πολύ.
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Είναι πολύ όμορφο εκ μέρους σας που έχετε έγνοια για τις σκέψεις και τα συναισθήματα των παιδιών σας και θέλετε να τα φροντίσετε. Τα ερωτήματα σας από μόνα τους σας οδηγούν ώστε να είστε διαθέσιμη για εκείνα!

Η ηλικία των παιδιών σας αλλά και οι απορίες τους θα σας οδηγήσουν σε μια ταιριαστή απάντηση. Εάν τα παιδιά σας δεν σας έχουν θέσει ερωτήματα, δε χρειάζεται να προτρέξετε να δώσετε μια εξήγηση, αφού αυτό θα σημαίνει ότι έχουν δώσει τη δική τους. Εάν σας ερωτούν, τότε πολύ τρυφερά απαντάτε χωρίς διάθεση κατηγορίας.  Είναι σημαντικό τα παιδιά σας να νιώσουν όμορφα για όλα τα σημαντικά σας πρόσωπα ακόμη και για εκείνα που δεν είναι συναισθηματικά κοντά σας. Δώστε τους μια όμορφη εικόνα για τη γιαγιά τους. Σας συμφέρει. Μην επιτρέψετε στην πικρία να πιάσει χώρο και να δηλητηριάσει τη σκέψη και τα συναισθήματα σας.

Έχετε επίσης να βάλετε τα δυνατά σας ώστε να φροντίσετε και να αλλάξετε τις σχέσεις σας εφόσον αυτό το επιθυμείτε! Το ότι δεν είστε σήμερα κοντά με κάποιο πρόσωπο, δε σημαίνει ότι έτσι θα συνεχίσει η ιστορία! Συμμετέχετε κι εσείς στη συγγραφή της ιστορίας σας!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.    

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v